Arama

Sincar'da bir gece ansızın gelebiliriz

Sincar’da bir gece ansızın gelebiliriz
Yayınlanma Tarihi: 29.4.2017 12:28:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde TÜMSİAD Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan, Sincar operasyonu ile ilgili "Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Türkiye’nin DEAŞ’a yönelik operasyonda elde ettiği başarı bölgede oynanan oyunu ifşa etti." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ!

Koskoca Amerika, koalisyon güçleri ve Türkiye elele verirsek Rakka’yı DEAŞ’a mezar ederiz. Aynı şekilde Musul’da da bu mücadeleyi sürdürürüz. Bunları kendi hallerine bırakacak olursak sürekli kurban vermeye devam ederiz. İşte Sincar, baktık ki olmuyor, Sincar’a bir operasyon yaptık. Yaklaşık 210-220 teröristi orada hallettik. En önemli merkezlerini oralarda vurduk. Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Türkiye’nin DEAŞ’a yönelik operasyonda elde ettiği başarı bölgede oynanan oyunu ifşa etti.

ERDOĞAN KONUŞMASINA DUA İLE BAŞLADI

Faydasız ilimden, yükseltmeyen amelden, kabul olunmayan duadan Allah’a sığındığımız gibi halk ve hak yolunda harcanmayan güçten, kudretten, imkandan da uzak durmak gerektiğini düşünüyorum.

İnşallah sizlerle birlikte hep bu sıkıntılarından kurtaracak, hem de geleceğe hazırlayacağız. TÜMSİAD’ın yol arkadaşlığını çok önemli görüyorum. Bugüne kadar bizi yanlız bırakmadınız. Bundan sonra da gönül ve yol birlikteliğimiz aynı şekilde devam edecektir, devam etmelidir.

Milletimizin bize verdiği destek şahsımıza değil, bu saldırılar karşısında kendi adına verdiğimiz mücadeleyeydi. Bu mücadeleyi samimiyetle ve kararlılıkla sürdürdüğümüz müddetçe milletimizin desteğinin bizimle olacağından en küçük bir şüphe duymuyorum demiştim. Bu sözlerimin ardından Türkiye tarihinin en alçak darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldı.

DÜNYADA BUNUN EŞİ BENZERİ YOK

En büyük imtihanımızı 15 Temmuz’da milletimizle verdik. Kendi istikbaline sahip çıkan bu millet bizim gurur kaynağımızdır. Şunu söylüyorum; Ya Rab bizleri bu aziz millete hizmetkâr kıldığın için ne kadar hamdetsek azdır. Yaklaşık 9,5 ay önce bu milleti esir edebileceklerini, bu ülkeye diz çöktürebileceklerini sananlar bugün geleceğin Türkiyesini inşası yolunda atılan adımları çaresizce izliyorlar. Bu millet gövdesini tankın, F-16’ların altına koydu. O gün hakka yürüdüler, şehadete yürüdüler. Yılmadılar, hep beraber yürüdüler. Dünyada bunun eşi benzeri yok. Darbe girişiminden bugüne kadar yaşadıklarımız başka ülkede olsa onlarca yıla sığacak gelişmeleri ifade ediyor.

PKK’YA YERALTINDA DA HAYAT YOK

Terör örgütlerine karşı tarihimizin en büyük başarılarını elde ediyoruz. FETÖ’nün devletten, hayatımızdan sökülüp atılması konusunda çok büyük mücadele gerçekleştik. Bu vücudumuzda öylesine metaztaz yaptı ki, her yerden temizlenmesi gerekiyor. Ne demiştim; inlerine gireceğiz demiştim. İnlerine girdik ama bitmedi, in çok. Aynı şekilde PKK’nın da inlerine girdik giriyoruz. Şu anda askerimiz, polisimiz, dağlarda, Tendürek’te, Gabar’da, Cudi’de Bestler deresinde 200 metre yerin dibine kuyu açmak suretiyle şehrin altına yeni şehirler kurmak suretiyle orada kendilerini barındıracak imkanları kurmuşlar. Şimdi bizim askerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız hep birlikte yerin altında da bunlarla savaşıyorlar. Sınırın ötesinde PYD ile YPG ile görüyorsunuz kimlerin desteğiyle bize nasıl saldırıyorlar. Havanlarla, top mermileri. Ama oraları da onlara mezar ediyoruz.

FETİH YAKINDIR

Hatırlarsanız kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz demiştik ve kesiyoruz. Dedik ki; Fetih yakındır, inşallah buna inanarak da yola devam ediyoruz. Fethin yakın olduğuna inananlar bir şeye daha inanırlar: Yardım sadece Allah’tandır.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN