Arama

Erdoğan davet etti Türkiye'ye geldi

Erdoğan davet etti Türkiye’ye geldi
Yayınlanma Tarihi: 25.4.2017 18:28:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle Somali Cumhurbaşkanı Muhammed, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Muhammed, Türkiye’yi ziyaret ediyor.

3 GÜN SÜRECEK

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan’ın davetiyle Somali Cumhurbaşkanı Muhammed, 3 gün resmi ziyaretlerde bulunacak.

HEYETLER ARASI GÖRÜŞMELERE DE KATILACAK

Konuk Cumhurbaşkanı Muhammed, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa görüşecek ve heyetler arası görüşmelere katılacak. Görüşmelerde, ikili ilişkilerle gündemdeki bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

İLK RESMİ ZİYARET

Ziyaret, şubat ayında göreve başlayan Somali Cumhurbaşkanı Muhammed’in, Türkiye’ye yapacağı ilk resmi ziyaret olma özelliği taşıyor.

Cumhurbaşkanı Muhammed’in, Ankara’daki resmi temaslarının ardından, 27-28 Nisan tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek "Türkiye-Afrika Tarım Bakanları I. Toplantısı ve Tarım İş Forumu"na iştirak etmesi de öngörülüyor.

Uzun yıllar iç savaş ve ekonomik zorluklarla mücadele eden Somali’nin meclisinde gizli oylamayla gerçekleştirilen seçimde 20’den fazla aday yarışmıştı.

Oy kullanma işlemi için gerçekleşen oturuma Somali meclisinin alt ve üst kanadının üyeleri katılmıştı. Oylama sonucunda eski Cumhurbaşkanı Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve seçilen yeni Cumhurbaşkanı Mohammed Abdullahi Farmaajo, kürsüde konuşma yapmıştı.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN