Arama

FETÖ'nün şu an darbe yapacak gücü var mı?

FETÖ’nün şu an darbe yapacak gücü var mı?
Yayınlanma Tarihi: 24.4.2017 11:39:00
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK’da FETÖ’cülerin hala olabileceğini fakat organize darbe yapabilme imkanlarının olmadığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 24 TV canlı yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde FETÖ unsuru kalıp kalmadığı sorulan Bakan Işık, "TSK’nın içindeki FETÖ hain terör örgütü unsurlarının temizlenmesi için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Bugün ’Her şeyi bitirdik, tertemiz oldu, hiç içimizde FETÖ’cü kalmadı’ dersek bu çok iddialı bir cümle olur. Önemli oranda temizlendi; ama biz ’Artık içimizde FETÖ’cü kalmadı’ diyecek kadar da rahat değiliz. Bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her TSK mensubuna potansiyel FETÖ’cü gibi bakmanın da ne kadar büyük yanlış olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu yapıyla irtibatı olmayan hiç kimsenin kendini rahatsız hissetmesini asla istemiyoruz" diye yanıt verdi.

"ORGANİZE DARBE YAPABİLME İMKANLARININ OLDUĞUNU KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORUM"

Olası bir darbe tehlikesinin devam edip etmediği sorusunu da yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Işık, şöyle konuştu:

"Bugün için söylüyorum; ben bir organize darbe yapabilme imkanlarının olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Bu noktada aşırı bir endişe içerisinde bulunmanın ben doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda TSK’da da belleri kırılmıştır; ama tüm unsurların temizlenmesi bu kadar kısa süre içerisinde olmayabilir.

Çok dikkatli bir çalışma yürütüyoruz. Bu yapıyla irtibatı olanları elimizdeki bütün imkanları kullanarak, ortaya çıkarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğun bilincinde hareket ediyoruz"
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN