Arama

CNN provokasyonu

CNN provokasyonu
Yayınlanma Tarihi: 19.4.2017 12:42:00
16 Nisan anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasından çıkan ’Evet’ cevabını kabullenemeyen CNN, provokatif söylemlerine daha ilk günden başladı. CNN, muhaliflerin sokağa döküleceğini iddia ederek, halkı kışkırtmaya çalıştı.

ABD’li yayın kuruluşu CNN, 16 Nisan referandumundan ’Evet’ çıkmasını sindiremedi. Sonuçların açıklanmasının hemen ardından harekete geçen CNN, kışkırtmak için kollarını sıvadı.

CNN, 17 Nisan sabahı, "Bilmeniz gereken 5 şey" başlığıyla yayınladığı özetinde Türkiye’deki referanduma değindi ve çığırtkanlık yaptı. Anayasa değişikliği referandumundan çıkan ’Evet’i kabullenmekte zorlanan CNN, "Muhalifler, sokaklara inerek protesto edecek" ifadeleriyle halkı kışkırtmaya çalıştı.

Türkiye’de 16 Nisan’da gerçekleşen anayasa değişikliği referandumu ile ilgili ’şaibe’ iddialarının ortaya atılmasının ardından İngiliz ve Amerikan yayın kuruluşları CNN İnternational ve BBC’nin Taksim Meydanı’na araçlarını getirmesi dikkatleri çekmişti.

Türkiye’deki referandumu dünyaya aktaran BBC ve CNN kanalarına ait yayın araçları ortaya atılan Şaibe iddialarının ardından iki gündür Taksim Meydanı’nda bekletildi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN