Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan eyalet dedikodularına son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan eyalet dedikodularına son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan eyalet dedikodularına son noktayı koydu
Yayınlanma Tarihi: 14.4.2017 16:21:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya mitinginde ’eyalet sistemi’ tartışmalarına son noktayı koydu, ’Gündemimizde yok ve olmayacak’ dedi.

Konya mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşamdan beri tartışılan eyalet sistemi konusuna noktayı koydu. Erdoğan, "Bizi bölemeyecekler. Ezanımızı susturamayacaklar, camilerimizi kapatamayacaklar. Ey CHP! O tarih oldu tarih. Biz senin geçmişinizi iyi biliriz. Birkaç gündür bir dedikodu var. Türkiye’nin üniter yapısının en büyük savunucusu, en başta gelen müdafii daima şahsım başta olmak üzere biz olduk, biz olacağız. Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş, buymuş. Hiçbiri bizim gündemimizde yoktur, olmayacaktır. Cumhuriyetimizin üniter yapısı içerisinde ilelebed payidar olması konusunda kararlılığımızı burada bir kez daha tekrarlıyorum. " ifadelerini kullandı.

İşte o konuşmadan satır başları:

"Konya ile aramıza kimseyi sokmayız. Biz Konya ile birbirimizi tanırız. Bizim Konya ile gönül bağımızın kökleri Selçuklu’ya kadar gider.Ankara’da şu anda kullandığımız Cumhurbaşkanı Külliyesi’nin kurcusu olduğum partinin Ankara’daki genel merkez binasını ve daha çok eseri Selçuklu motifleriyle modern binalar olarak inşa ettirdik. Hamdolsun bu tarz milletimiz tarafından da benimsendi. Artık ülkemizde bu tarz binaların yükseldiğini görüyoruz

EYY GAFİL, HADDİNİ BİL HADDİNİ!

Biz Konya’nın geçmişine ve bugüne sahip çıkarken CHP’nin Konya vekilinin söylediği sözleri duydunuz değil mi? Evet diyenleri İzmir’den denize dökeceklermiş. Eyy gafil, haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, patlatırlar enseni. Sen bu milleti ne zannediyorsun? Eminim Konyalı bu densize pazar günü haddini bildirecektir.CHP Genel Başkanı, eski Genel başkanları ve vekilleri olarak pusulayı şaşırmış durumda. Milletimizin özü çürük olanlarla işi olmaz. Bunların derdi büyük. Türkiye’nin yönetim sistemi değişince artık milletin karşısına çıkacak yüzleri kalmayacağını çok iyi biliyorlar.

BU HAYSİYET VE ŞAHSİYET FUKARALARI...

Göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı, makarnacı diyerek bu millete hakaret edip memleketin yönetiminde söz sahibi olma dönemi bitiyor. Bundan sonra hükümetler otel lobilerinde, Güneş Motellerde şurada burada, medya patronun yanındaki pazarlıklarla değil sandıkta doğrudan milletle olacak. Milletin gönlüne girerek ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanının bu zihniyetten çıkması mümkün değildir. Hz. Mevlana ne diyor: "İki şey mühimdir, birincisi okyanus gibi bol haysiyet, ikincisi Elif gibi dimdik şahsiyet"... Konya 16 Nisan’da bu haysiyet ve şahsiyet fukaralarına dersini vermeye hazır mı? 16 Nisan Pazar akşamı inşallah bu ülkenin bayramı olacak. Bunu anlamayanlar olabilir, varsın anlamasınlar. Benim milletim anlıyor ya, bu önemli.

MUTLAKA SANDIĞA GİDİN

Artık hükümetler medya patronlarının yalılarındaki pazarlıklarla değil sandıkta kurulacak. Pazar akşamı inşaallah bu ülkenin bayramı olacak. Bu tarihi bir devrim. Sandıklara sahip çıkacağız. İhmal yok aman ha! Her aşamada dikkatli olun. Sakın sağda solda söylenenlere kulak asmayın. Aklınıza takılan bir şey varsa sandık görevlilerine sorun.

SEN KİMSİN YA? HADDİNİ BİL

Avrupa’da AGİT diye bir örgüt var. Bunlar kalkmışlar Türkiye’de evet çıkarsa burada sıkıntıların olduğu anlamına gelir diyor. Rapor verecekmiş. Sen haddini bil. Heryerde evet varmış, hayır görmemiş. Haddini bil, sen kimsin ya! Böyle bir rapor veremezsin. Sen bunu çalışmayan partinin yönetimine söyle. Raporu versen de vermesen de Pazar akşamı bu millet gereğini yapacaktır evelallah! Biz Pazar akşamı itibarıyla bu işi milletçe bitireceğiz. Davamız büyük, aşkımız millet, derdimiz memleket.

BENİ NE DE ÇOK SEVİYORMUŞ

Beni çok seviyor ha! Ne diyor "Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra ne olacak?" diyor. Muhabbeti bayağı iyi. Her fırsatta Anayasa Mahkemesi’ni yol ettiler. Mahkeme mahkeme dolaştılar. Tek gayeleri hükümeti iş yapamaz hale getirmekti. Sürekli gensoru, gensoru, gensoru. Akşam gensoru, sabah gensoru. 1950’den bu güne 484 gensoru verilmiş. Bunların 4 tanesi kabul 480’i reddedilmiş. Bu niçin yapılıyor? Çalıştırmamak içni. Bundan sonra gensoru yok! Gensoru, güvenoyu kimin, milletin. Bunların en büyük hedefleri hizmet ve eserleri sabote etmek. Türkiye’nin zarar görmesini hedefleyen bu muhalefet anlayışı bitecek. Biz anayasa değişikliğini kendimiz için değil, ülkemizin geleceği için istediğimizi söylüyoruz.

GÖRÜNCE ÇOK ÜZÜLDÜM

Artık kifayetsiz genel başkanlara mecbur değilsiniz. Hani denize dökerim diyen bir zat vardı ya! Saadet Partili bazı hanım kardeşlerim onu makamına ziyarete gitmişler. Çok üzüldüm çok. Çünkü ben kökeni, o menşei tanırım. Böyle zillet içindeki bir kişiyi nasıl oluyor da gidip ziyaret ediyorlar? Artık bu millete sürekli yalan söyleyen süfli siyasetçilere mahkum değilsiniz. İster Meclis’te grubu olan partilerin ister son seçimlerde oy oranların toplamı yüzde 5’i bulan partilerin, ister 100 bin vatandaşımızın desteğini alan herkesin Cumhurbaşkanlığına aday olma imkanı var.

CUMHURBAŞKANININ LOKANTALARLA İŞİ YOK

Adam dersini çalışmamış. Hala da çalışmıyor. Cumhurbaşkanının lokantalarla işi yok. Lokantalar belediyenin işidir. Varsa orada hijyenik bir sorun ilçe belediyelerin zabıtaları gidip orayla uğraşır. Yahu sen SSK genel müdürlüğü yaptın da ne yaptın ya! Her tarafı rezil ettin. Artık zaman kaybetmeyelim diyorum. Herkes gibi Cumhurbaşkanı da kendisine çizilen sınırlar dahilinde, kanuna uygun şekilde vazifesini yerine getirecek. Yeni sistem karar alma ve uygulama süreçlerinin seri ve hızlı olmasıdır. Otomobillerden, bilgisayara her şeyin hızının arttığı bir dönemde hükümetlerin eski usül çalışmaları mümkün değildir.

PAZAR GÜNÜ BATI’YA CEVAP VERECEKSİNİZ

Türkiye’nin içeride ve dışarıda çok büyük saldırılara maruz kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu milletin teslim olacağını sandılar. Almanya, Fransa, Belçika, Brüksel, İsviçre bunu yapıyor. Ne yaparsa yapsınlar bu milletten daha güçlü değiller. Pazar günü Batı’ya da cevap vereceksiniz. Vereceğiniz evet oyları Batı’ya bir cevap olacaktır. Türkiye’nin o Batıcı güçlerine de cevap olacaktır. Selçuklu ve Osmanlı tecrübesine bakan şunu görür; Türk milleti kuruculuk vasfıyla öne çıkar: Yurt, yuva ve medeniyet kurar.

YA SİLAHLARINI GÖMECEKLER YA DA YOK OLUP GİDECEKLER

Bugün de Konyalı kahramanlar Şehitler tepesini boş bırakmıyor. Konya’nın terörle mücadelede verdiği şehit sayısı 41’dir. 15 Temmuz gecesi bir Konyalı kardeşim Ankara’da darbeciler tarafından şehit edildi. Bu vesile ile tüm şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. 20 ayda yaklaşık 11 bin teröristi etkisiz hale getirdik. İnlerine girdik. Daha da gideceğiz. Allah’ın izniyle bunları sıfırlayacağız. Bütün silahlarını ya gömecekler ya yok olacaklar! Başka çaresi yok. Bu ten bu canda oldukça arkadaşlarımla bu mücadeleyi sürdüreceğim. Silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız hep beraber bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

EYALET SİSTEMİ TARTIŞMALARI İÇİN NOKTAYI KOYDU

Bizi bölemeyecekler. Ezanımızı susturamayacaklar, camilerimizi kapatamayacaklar. Ey CHP! o tarih oldu tarih. Biz senin geçmişinizi iyi biliriz. Birkaç gündür bir dedikodu var. Türkiye’nin üniter yapısının en büyük savunucusu, en başta gelen müdafii daima şahsım başta olmak üzere biz olduk, biz olacağız. Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş, buymuş. Hiçbiri bizim gündemimizde yoktur, olmayacaktır. Cumhuriyetimizin üniter yapısı içisinde ilelebed payidar olması konusunda kararlılığımızı burada bir kez daha tekrarlıyorum. Özellikle Anadolu’daki ilk devletimiz Selçukluyla, cihan devletimiz Osmanlı ile ve şartların en zor olduğu bir zamanda kurduğumuz Cumhuriyetimizle iftihar ediyorum.

Başbakan Yıldırım resti çekti: Görevi bırakırım!

PENSİLVANYA’DAKİ ŞARLATAN, KANDİL, İMRALI HAYIR DİYOR

Konya Türkiye’ye husumetlerine gösterenlere 16 Nisan’da evet diyor mu? Bu akşam saat 20.00’den itibaren TRT’nin tüm kanallarında ortak yayında evlerinize misafir olmak istiyorum. Pazar günü için de görev belli. şimdi Pazar günü demek ki evetlerimiz sadece ülkede değil dışarıya da cevap olacak. Peki kim bu hayırcılar? Kandil ne diyor, hayır diyor. İmralı ne diyor, hayır diyor. Pensilvanya’daki o şarlatan ne diyor, hayır diyor. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu? Sevgili peygamberimiz ne buyuruyor: Kişi sevdikleriyle beraberdir. Bundan güzel kural olur mu? Her şey ortada.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN