Arama

Senaryo her ülkede aynı: Şimdi de rujlu kadın

Senaryo her ülkede aynı: Şimdi de rujlu kadın
Yayınlanma Tarihi: 12.4.2017 11:55:00
Dünyanın neresinde olursa olsun, yapılan protestolar büyüsün ve tesiri artsın diye egemen güçler tarafından destekleniyor.

Tıpkı Ortadoğu’da olduğu gibi, Kafkaslar ve Balkanlar’da da senaryo aynı. Nerede, ne zaman bir hükümet halkın bazı bölümlerince protesto ediliyor, anınca Batı ülkelerinin taşeronları harekete geçiyor, eylemleri kışkırtıp istikrarsız bir ortamın oluşması için canla başla çalışıyor.



GEZİ’DE YAPTIKLARINI, ÜSKÜP’TE YAPIYORLAR
Türkiye olarak biz bu tür eylemleri ve bu eylemlerin yabancı örgütler tarafından kullanılmasını gezi olaylarında çoğu kez gördük. Kırmızılı kadın, kırmızı fularlı genç kız ve duran adam gibi birçok figür, eylemcilerin kendi çıkardıkları birer figür değil, organize bir yapılanmanın halkla ilişkiler çalışmasından ibaretti. ,

Şimdi de Makedonya’nın başkenti Üsküp’te hükümet karşıtı protestolar sırası çekilen bir fotoğraf eylemlerin ve eylemcilerin nasıl sembolize edildiklerine en güzel örnek niteliğinde.



EYLEMLERİN SEMBOLÜ: RUJLU KADIN
Fotoğrafın ana unsuru "Rujlu kadın".. Bir polis kalkanının camının yansımasında, dudaklarına ruj sürüyor. Kadının fotoğrafı, çok geçmeden yabancı ajanslar tarafından eylemlerin sembolü olarak nitelenmeye başlandı bile..
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN