Arama

Büyük milletlerin imtihanı da çetin olur

Büyük milletlerin imtihanı da çetin olur
Yayınlanma Tarihi: 12.4.2017 21:43:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Programı’nda yaptığı konuşmada, "Büyük milletlerin imtihanı da çetin olur. Ciddi kararlar, büyük bedeller ödemeyi gerektirir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Milli İrade Platformu tarafından organize edilen "15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Programı"nda konuşuyor.

"Her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, bugüne kadar şehit ve gazilerin acılarını azaltmak, milletin ve devletin kendilerine olan şükran borcunu ifa etmek için birçok düzenlemeyi uygulamaya koyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Şehit yakını ve gazilerimizin tam 45 ana başlık altına toplanmış hakları bulunuyor. Güncel ihtiyaçlar belirdikçe gazi ve şehitlerimizin taleplerine göre yeni çalışmaları, düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. İnşallah bu konuda her zaman sizlerin yanında olmaya, yükünüze omuz vermeye devam edeceğiz."

"Ciddi kararlar, büyük bedeller ödemeyi gerektirir"
Erdoğan, büyük milletlerin imtihanının da çetin olduğunu vurgulayarak, "Ciddi kararlar, büyük bedeller ödemeyi gerektirir. Biz, Anadolu’nun kapılarını açtığımız 1071’de, çok büyük bir karar verdik. Aynı şekilde 1453 yılında, İstanbul’u fethettiğimizde yine böyle bir karar verdik. Birileri, 1453 yılında İstanbul’u kaybetmenin acısını, yüzyıllardır unutamadı. Birileri, Balkanlar’a, Kuzey Afrika’ya, Akdeniz’e, Karadeniz’e damgamızı vurmamızın kızgınlığından bir türlü kurtulamadı. Asırlardır bu cennet toprakları kaybetmenin üzüntüsüyle yaşıyorlar. Bunun bedelini de milletimize ödetmek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Aklını kiraya verenler değil, Hakk’a kul olanlar galip geldi"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, F16’lara kul olanların değil, Allah’a kul olanların galip geldiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bir tarafta iman, inanç, aşk var, öbür tarafta imansız olarak ellerindeki bütün o modern imkanlarla, F16’larla, tanklarla, silahlarla kendi vatandaşının üzerine yürüyenler vardı. Pensilvanya’dan talimat alanlar değil, aklını kiraya verenler değil, Hakk’a kul olanlar galip geldi."

"Asıl kavgayı perde gerisindeki güçlerle veriyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkede 30 yıldır bölücü terör örgütleri ve bunları Türkiye’nin üzerine salan odaklarla mücadele edildiğinin altını çizerek, "14 yıldır bizler Başbakan olarak, Cumhurbaşkanı olarak bu terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Esasında asıl kavgayı perde gerisindeki güçlerle veriyoruz. Almanya’da bu güçlerle mücadele ediliyor, Belçika’da, Hollanda’da, İsviçre’de, İsveç’te bunlarla mücadele ediliyor." dedi.

"Bu örgütlerin ismi, iddiaları farklı olsa da hedefleri Türkiye’dir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK, DEAŞ ve FETÖ’nün de namlusunu Türkiye doğrultmasının sadece tevafuk olamayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Sözüm ona birbiriyle çatışan, görünüşte birbirinin düşmanı olan bu örgütlerin hedeflerinin aynı olması tesadüf olabilir mi? Elbette değil. Bu örgütlerin ismi, iddiaları farklı olsa da hedefleri Türkiye’dir, bu milletir. Bu hainleri üzerimize salanların hedefi Türkiye’den ve aziz milletimizden 1071, 1453’ün, 1915’in, 1923’ün hesabının sorulmasıdır. FETÖ denilen ihanet çetesinin saldırılarını bu süreçten ayrı görenler yanıldıklarını bilmelidirler."
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN