Arama

Keşke bizim de Erdoğan gibi bir liderimiz olsaydı

Keşke bizim de Erdoğan gibi bir liderimiz olsaydı
Yayınlanma Tarihi: 10.4.2017 16:00:00

Esed’in uçaklarla düzenlediği kimyasal saldırıda eşini, ikiz çocuklarını ve 25 akrabasını kaybeden Abdülhamid el Yusuf ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, acılı babayı teselli etmeye çalışmıştı. Görüşmeden sonra Türk basınına konuşan Yusuf, olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. 9 aylık ikizlerini katleden Esed’i asla affetmeyeceğini söyleyen acılı baba, ’Keşke bizim de Erdoğan gibi bir liderimiz olsaydı da bunlar başımıza gelmeseydi’ dedi.


Suriye’de rejim güçlerinin geçen 4 Nisan’da İdlib’in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında, 27’si çocuk 100 sivil yaşamını yitirdi.

ERDOĞAN’LA BULUŞTU

Saldırıda 9 aylık olan ikiz bebekleri ve eşi dahil 25 yakınını kurban veren Abdülhamid el-Yusuf, olaydan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye geldi. Yusuf, Hatay’da katıldığı toplu açılış töreni sonrası havaalanında görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da alnından öptü.

"PATLAMA SESİ DUYDUK"

Suriyeli ikizlerin babası el- Yusuf, Sabah’a yaşadıklarını anlattı: "Eşim ve çocuklarımla evide otururken, patlama sesi duyduk. Eşim ve ikizlerimiz Ahmet ve Aya ile birlikte dışarıya çıktık. Evden 100 metre kadar uzaklaştıktan sonra iki patlama daha oldu. Bir süre sonra insanlar teker teker yere düşmeye başladı. Çevredekiler ’kimyasal gaz’ diye bağırınca, eşime, ’diğer insanları uyarmaya gidiyorum’ diyerek koşmaya başladım.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN