Arama

Mazlumder fabrika ayarlarına dönüyor

Mazlumder fabrika ayarlarına dönüyor
Yayınlanma Tarihi: 20.3.2017 10:11:00

Mazlumder Olağanüstü Genel Kurulu’nda genel başkanlığa seçilen Beyhan, "Mücadelemiz, Mazlumder’in kendi fabrika ayarlarına dönmesidir." dedi.


İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Mücadele Derneği (Mazlumder) Olağanüstü Genel Kurulu’nda genel başkanlığa, Ramazan Beyhan seçildi.
Mazlumder Olağanüstü Genel Kurulu, Araştırma Kültür Vakfı Ankara Şubesi’nde gerçekleştirildi.
Genel kurulda, Beyhan genel başkanlığa getirilirken, genel yönetim kurulu üyeliği 25’e, merkez yürütme kurulu üyeliği 9’a indirildi ve her ilde bir şube açılması kararı alındı.
Ayrıca, derneğin genel merkezinin Ankara’dan İstanbul’a taşınması, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Gaziantep, İzmir, Muş, Bitlis, Bingöl, Şırnak, Hakkari, Sakarya, Mersin, Kocaeli, Bursa ve Antakya şubelerinin kapatılması kararlaştırıldı.
"Her şart ve durumda zalimin karşısında duracağız"
Beyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni dönemde yol haritalarının kuruluş misyonuna uygun hareket etmek olduğunu belirterek her şart ve durumda zalimin karşısında duracaklarını ifade etti.
Herhangi bir tarafa, iktidara, muhalefete yakın durmak veya çıkar gözetmek gibi bir çabaları olmadığını vurgulayan Beyhan, "Bizim mücadelemiz Mazlumder’in kendi fabrika ayarlarına dönmesidir. Gayemiz hak ihlallerini objektif bir şekilde tetkik etmek, bunu kamuoyuna duyurmak, yetkilileri uyarmak." dedi.
Beyhan, mayısta derneğin olağan genel kurula gideceğine işaret ederek "Biz bu olağanüstü genel kurulu normalde geçen sene yapalım istedik ama mahkemeye mecbur edildik. Biliyorsunuz mahkeme süreçleri uzun sürüyor. Tam bir yıl hak kaybını aradık. Bu bizim en doğal hakkımızdı. Bundan sonraki dönemde inşallah kuruluş misyonumuza göre hareket edeceğiz." diye konuştu.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN