Arama

Diyanet'ten dört dilde daha Kur'an-ı Kerim meali

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an-ı Kerim Bulgarca, Özbekçe ile Afrika'nın Çevaca ve Şonaca yerel dillerine çevrildi.

Diyanet’ten dört dilde daha Kur’an-ı Kerim meali
Yayınlanma Tarihi: 20.12.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 20.12.2017 09:31

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an-ı Kerim'in Bulgarca, Özbekçe ile Afrika'nın Çevaca ve Şonaca yerel dillerinde de okunması sağlandı.

Diyanetin, "Hiçbir Lisan Kur'ansız Kalmasın" sloganıyla başlattığı meal projesi ile Kur'an-ı Kerim dört dile daha kazandırıldı. Böylece, Kur'an-ı Kerim, Bulgarca, Özbekçe ile Afrika'nın Çevaca ve Şonaca yerel dillerinde de okunabilecek.

Kur'an-ı Kerim'in mesajının doğru şekilde tüm insanlığa ulaşmasını amaçlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Dini Yayınlar Daire Başkanlığı farklı ülkelerden gelen talepler doğrultusunda Kur'an-ı Kerim meali basımları gerçekleştirdi.

Bulgarca Kur'an-ı Kerim meali, Bulgaristan Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavirliği iş birliğiyle dağıtılacak.

Öte yandan, Özbekistanlı bir alimin yazdığı Kur'an-ı Kerim meali, Özbekistan'da ve diğer ülkelerdeki Özbeklere ulaştırılacak.

ZİMBABVE VE MALAVİ'DE DE OKUNABİLECEK

Başkanlıkça, Afrika, Latin Amerika ile Asya Pasifik Dini Liderler zirvelerinde diğer ülkelerdeki Müslümanların ihtiyaçlarının tespiti yapıldı.

Gelen talepler doğrultusunda Afrika'nın Çevaca ve Şonaca yerel dillerinde basılan Kur'an-ı Kerim mealleri, Zimbabve ve Malavi'de dağıtılacak.

Farsça Kur'an-ı Kerim mealinin ise gelecek yıl basılması planlanıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN