Arama

"Doğu Kudüs'te büyükelçilik açacağız!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'da yaptığı konuşmada İİT Zirvesi'nde alınan kararın ardından Filistin'in başkenti olan Doğu Kudüs'te Türkiye'nin en kısa sürede büyükelçilik açacağını söyledi.

Doğu Kudüs’te büyükelçilik açacağız!
Yayınlanma Tarihi: 17.12.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.12.2017 18:05

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karaman İl Başkanlığı Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, Türkiye bölgede attığı adımlarla bu kirli hesaplara çomak sokmuştur. Terör devletinin kurulmasına engel olmuştur. Orası diyor, Filistin'in başkenti olarak ilan edilmeli diyor. Biz çoktan ilan ettik. İşgal altında olduğu için oraya gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Bizim başkonsolosluğumuz bile büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız. Bizim resmi olarak da o günler yakın ve büyükelçiliğimiz ayrıca orada açacağız, dedi.

Erdoğan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu'ndaki AK Parti Karaman 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, yüzyıllardır aynı şehirde, mahallede barış içinde yaşamış insanların birbirlerine düşmanlaştırılmaya, komşunun komşuyu boğazladığı bir atmosferin oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Bunun için de DEAŞ ve PKK/PYD/YPG gibi proje terör örgütlerinin silah ve mühimmata boğularak palazlandırıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"4 bin tırı aşkın silah Amerika'dan bunlara ulaştırılıyor. Bunların içinde zırhlı taşıyıcılardan tank, top çok çeşitli ağır silahlara varıncaya kadar hepsi var. Bunları kendilerine söyledik, 'Hayır' diyemiyorlar. Bu silaha boğma kimi zaman 4 bin tırlık sevkiyatlarla göstere göstere kimi zaman da başka örneklerdeki gibi güya kazayla oluyor. Ancak her iki durumda da Suriye halkını katleden, ülkeyi büyük bir enkaz yığınına çeviren silahların menşei hiç değişmiyor."

Rakka'da geçen haftalarda yaşananları "sahnelenen kepazelik bu işbirliğinin ilk değil son örneğidir" sözleriyle tanımlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DEAŞ'lı teröristler kimliği herkesçe malum bir elin devreye girmesiyle Rakka'dan ellerini, kollarını sallayarak çıkmışlardır. Rakka tiyatrosu DEAŞ ile YPG'nin bir madalyonun iki yüzlü olduğunu artık inkarı mümkün olmayacak şekilde ortaya koymuştur. Suriye'de DEAŞ'a 'kaç', YPG'ye 'tut' diyen aynı merkezdir.

DEAŞ'ın, Suriye'nin PKK'ya altın tepside sunulmasının sadece bir aracı olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Suriye'nin parçalanması misyonunu yerine getiren DEAŞ'ın farklı isimler, kılıflar altında başka bölgelerde de devreye alınması bizim için asla şaşırtıcı olmayacaktır. Çünkü terör birilerinin gözünde yok edilmesi gereken bir bela değil, çıkar hesaplarının vasatı durumundadır. Bunlar kendi çıkarları için kullanabildikleri sürece terör örgütlerini gerçek anlamda tehdit olarak görmezler."

Bunu ABD Başkanı Donald Trump'a da söylediğini vurgulayan Erdoğan, "Dedim, 'Biz karada her türlü desteği veririz. Siz de bizlere havadan desteği verin, Rakka'yı birlikte bitirelim ama siz bir terör örgütünü bir başka terör örgütüyle bitirmeyi tercih ettiyseniz buna söyleyecek bir şey bulamıyorum, o da sizin demokrasi anlayışınızı ortaya koyar.' Bunu bizzat kendisine söyledim." diye konuştu.

"BİZ DE SİZİ TANIMIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir durumun ortaya çıktığını, Kudüs'te yaşananları herkesin gördüğünü belirterek, "Kudüs'te evanjelist, siyonist bir anlayış 'Ben yaptım oldu' mantığıyla Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ediyor ve kendi büyükelçiliklerini de oraya alıyorlar. 1980 yılı 478 sayılı Birleşmiş Milletler kararına rağmen bu adımı atanlar 'Biz sizi tanımıyoruz, biz yaptık oldu' mantığıdır. Öyle mi diyorsunuz? Biz de sizi tanımıyoruz." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Dünya Liderler Zirvesi'nin olağanüstü toplandığını anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu arada Hristiyan dünyasının lideri Sayın Papa Hazretlerini de aradım. Onun da bizimle aynı düşüncede olduğunu gördüm, o da Hristiyan dünyasını aradı, mesajını da açık, net verdi. Bir taraftan da Bağlantısızlar lideri Venezuella Devlet Başkanı'nı davet ettim, sağolsun o da toplantımıza katıldı ve orada mesajını çok açık, net verdi. O da yetmez, öbür taraftan Arap Ligi'nin dönem başkanı Ürdün Kralı 2. Abdullah'ı da davet ettim, o da geldi ve birlikte mesajlarımızı verdik.

Bu mesajda oybirliği, ittifakla dünyaya şu duyuruldu: Burayı, Müslümanların bir başkenti olan Kudüs'ü kesinlikle siz, Musevilere veya Yahudilere mal edemezsiniz. Burada Müslüman ve Hristiyanların bir kadim tarihi vardır ama diğerlerinin yoktur. Siz de lütfen yerinizde durun ve siyonist bir operasyon yapmaya kalkmayın. Kalkarsanız bunun da bedeli ağır olur."

"ÇIKMIŞ KEMAL KONUŞUYOR"

Türkiye'nin bölgede attığı adımlarla kirli hesaplara çomak soktuğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz gerek diplomatik gerekse askeri alanda gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla terör devletinin kurulmasına engel olmuştur." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çıkmış Kemal konuşuyor, 'Orası hemen Filistin'in başkenti olarak ilan edilmeli' diyor. Yahu biz zaten Filistin'in başkenti olarak Kudüs'ü çoktan ilan ettik. Fakat Kudüs şu anda işgal altında olduğu için ne yapamıyoruz? Oraya gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Ama bizim şu anda Başkonsolosluğumuz bile neyle temsil ediliyor? Büyükelçiyle temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız ama inşallah o gün de yakın, bizzat resmi olarak da büyükelçiliğimizi ayrıca da orada açacağız."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN