Arama

Bir günlük savaşın mağlubu Barzani oldu!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği, Türkmen ve Arap tebayı umursamaksızın ısrarla ilan ettiği bağımsızlık sonrasında bir anda yalnızlaşan Mesut Barzani, önce Türkiye ve İran'ın yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı. Ardından merkezi Irak Hükümetinin başlattığı operasyonla kendini bir savaşın içerisinde buldu. Dün Kerkük'e yönelik başlatılan operasyonda Barzani 1 gün bile direnemeyerek şehri Irak'a teslim etmek zorunda kaldı.

Bir günlük savaşın mağlubu Barzani oldu!
Yayınlanma Tarihi: 17.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.10.2017 12:27

Kerkük'ün el değiştirdiği günden akıllarda 2 kare kalacak; İşte o kareler

1- Ağlayan Peşmerge
2- Valinin makamında yaşananlar


PEŞMERGE AĞLAYARAK KAÇTI

Operasyonun haberini alıp kaçan Peşmerge'nin ağladığı kare ve röportajlar kısa süre içerisinde Barzani'nin Kerkük hüsranının sembolü oldu


BARZANİ VALİSİNİN MAKAMINDA YAŞANANLAR KALACAK

Ayrıca daha önce gövde gösterisi yapan IKBY Valisinin makamında yaşananlar ise Kerkük hüsranının akıllarda kalan tablosu olacak...


BARZANİ DARMADAĞIN

Irak ordu birlikleri Kerkük merkezinde dün gece yarısı olmadan tamamen kontrol sağladı, Mesut Barzani ve peşmergeleri adeta bir günlük savaşta darmadağın oldu. Peş peşe gelen son dakika haberleri öğleden sonra Kerkük'teki valilik binasının da silah sıkmadan el değiştirdiğini gösterdi.

Valinin odasına giren Irak askerleri...


GÖREVDEN ALINMASINA RAĞMEN GİTMEYEN VALİNİN...

Valinin odasına giren Irak askerleri binadaki IKBY bayrağını indirdi. Daha sonra askerler, görevden alınmasına rağmen koltuğunu bırakmayan valinin makam odasında poz verdi.


İBADİ KERKÜK'E YENİ VALİ ATADI

Irak Başbakanı İbadi, kente yeni vali atadı. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamada gün içerisinde Peşmerge'den geri alınan bölgeler ve yerlerin isimlerini sıraladı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Kerkük Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Afrasya Kamil, yaptığı yazılı açıklamada, kent merkezinde yerel saatle sabah 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.


TAMAMI ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada "Kuzey Petrol Şirketi, Baba Gurgur Petrol Yatakları, K1 Askeri Üssü, elektrik santrali, Molla Abdullah Rafinerisi, Kerkük Havalimanı, Tazehurmatu Karargahı, Leylan, Dakuk, Yaycı, Tirkalan kasabalarıyla Tuzhurmatu ilçesi, Tikrit Köprüsü, Kerkük'ün güneyindeki ana karayolu ve Kerkük kent merkezinin tamamında kontrol sağlandı." denildi


BARZANİ SUÇLU ARIYOR

Bir günlük savaşta adeta dağılan Barzani, ilk çekilenlerden olan ve Tabalani'ye bağlı olan Peşmergelerini hain ilan ederek "bazıları ihanet etti" dedi.


BARZANİ HALA TEHDİT EDİYOR!

Büyük bir yenilgiye uğrayan Barzani, Bağdat yönetimini tehdit etmeyi sürdürüyor. Başdanışman Hemim Havrami, merkezi yönetimin ağır bir bedel ödeyeceği tehdidini savurdu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN