Arama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasında gündeme ilişkin çarpıcı mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Namert kaçar mert direnir. Üstelik biz artık sadece savunmuyoruz, kendi planımızı adım adım uyguluyoruz. Türkiye'yi tüm dünyadan tecrit etmek için elinden geleni yapanlar beyhude uğraşıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar
Yayınlanma Tarihi: 13.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 13.10.2017 12:33

Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında ABD'nin skandal vize kararına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her gün yeni saldırı, taktik atak ile karşılaşıyoruz. ABD'ye vize başvuruları askıya alındı. Bunun için DEAŞ'a karşı en ciddi ve etkili mücadeleyi yürüten Türkiye'yi terör örgütleri ile yan yana göstermenin yolları aranıyor. Ekonomimizle ilgili spekülasyonlar üretiliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Her gün yeni saldırı, taktik atak ile karşılaşıyoruz. Türkiye'yi FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle köşeye sıkıştıramayanlar kendileri direk sahaya girmeye başladılar. AB'deki serbest dolaşım hakkımızı sürekli erteliyor ve bizleri oyalıyorlar. Bunun için göçmenlerin Avrupa'ya yönelmesini engellemek amacıyla kendilerinin önerdiği yardımlar yapılmıyor. Tüm teamüller ve diplomatik kurallar yok sayılarak ABD'ye vize başvuruları askıya alınıyor. Ülkemizin gösterdiği gayretler ısrarla göz ardı ediliyor. DEAŞ'a karşı mücadelemize karşın Türkiye'yi terör örgütleri ile yan yana göstermeye çalışıyorlar. Ekonomimizle ilgili olumsuz spekülasyonlar üretiliyor.

MİLLETİMİZ OYUNU GÖRDÜ

Gezi olayları sırasında bir kesim çerden çöpten bahanelerle sokaklarda olay çıkarmaya başladığında milletimiz oyunu gördü ve ona göre pozisyon aldı. 17-25 Aralık'ta milletimiz bize her zamankinden çok daha fazlasıyla sahip çıktı. 7 Haziran'dan sonra hiçbir parti tek başına iktidara gelemeyince kimlerin eski Türkiye hayali ile yerinde duramadığını yine en iyi milletimiz gördü. 1 Kasım'da durumu düzeltti. PKK terör örgütünü tekrar devreye soktular. Aynı dönemde DEAŞ terör örgütünün de canlı bomba saldırıları artmaya başladı. Bu örgütün ipini elinde tutanların hedef olarak ülkemizi gösterdiği anlaşılıyordu.

NAMERT KAÇAR, MERT DİRENİR

15 Temmuz gecesi yeni bir hamle yaptılar. Bu defa bambaşka bir manzara ortaya çıktı. Milletimiz tarihinde ilk defa darbecilere karşı fiilen mukavemet gösterdi. Biz de milletimizle birlikte darbecilerin karşısına dikilerek bu teşebbüsün akamete uğratılmasını sağladık. Hemen arkasından Fırat Kalkanı ile bizi durduramayacakları mesajını darbenin arkasındaki güçlere verdik. Türkiye'ye siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, ekonomik, tüm alanlarda diz çöktüremeyenler yeni oyunlarla karşımıza çıkıyor. "Namert kaçar, mert direnir" diyoruz. Biz sadece direnmekle kalmıyoruz, kendi oyun planımızı adım adım uyguluyoruz. Savunmamızı güçlendirirken taarruzu da ihmal etmiyoruz.

AB'YE REST: "BİZ DEĞİL, SİZ KAÇACAKSINIZ"

Türkiye'yi batı ve dünyadan tecrit için ellerinden geleni yapanlar beyhude uğraşıyorlar. AB serbest dolaşım hakkı vermedi de ne oldu? Dünya başımıza mı yıkıldı? Hala oyalıyorlar. Bu minderden biz değil siz kaçacaksınız. Eğer dürüstseniz yapın açıklamanızı. Açıklamayı yapın bitirelim işi. Bizim size ihtiyacımız yok. Karşılıklı bir ihtiyaç formülü var.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN