Arama

FETÖ'cü ABD’li papazın şok ses kaydı

FETÖ ile irtibatlarından dolayı tutuklanan ABD'li papazın şok ses kaydı ortaya çıktı

FETÖ’cü ABD’li papazın şok ses kaydı
Yayınlanma Tarihi: 12.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 12.10.2017 18:36

Türkiye ve ABD arasında vize krizine neden olan ABD ajanlarının tutuklanmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Yeni Asır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'lilere sorduğu "Bu ajanlar konsolosluğa nasıl sızıyor?" sorusuna cevap olabilecek bir ses kaydına ulaştı.

İzmir'de tutuklu bulunan ve ABD'nin üst düzey ajanlarından olduğu belirtilen Papaz Andrew Brunson'a ait kayıtta, papazın gence ABD'de özel harp asker ve subaylarının kullandığı bir su arıtma cihazı, 5 gün aç kalması halinde bile yüksek kalori alabileceği haplar ile soğuk ve sıcağa dayanıklı özel bir fular verdiği anlaşılıyor.

Brunson 6 yıl öncesine ait ses kaydında gence, 15 Temmuz 2016'da yapılacak darbe girişimine atıfta bulunurcasına, "2016 yılında yaz aylarında büyük bir deprem olacak. Bunları önemli ve her an bulabileceğin bir yere sakla. O depremden sonra İstanbul ABD Konsolosluğuna benim yanıma gel" diyor.


İSTENMEYEN ELÇİ ZİYARET ETMİŞTİ
ABD'yle yaşanan vize krizinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği ABD Ankara Büyükelçisi John Bass da, ABD Başkanı Donald Trump'un defalarca istediği Papaz Andrew Brunson'a yakın ilgi göstermişti.
Bass, Brunson'u Aliağa'daki cezaevinde kaldığı dönemde ziyaret etmişti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN