Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Erdoğan: Bizden bir Papaz istiyorlar, sizde de bir Papaz var!

Erdoğan: Bizden bir Papaz istiyorlar, sizde de bir Papaz var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, ABD'ye önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Pensilvanya'daki bu nasipsiz adamın peşinden giden Prof'lar var... Kardeşim adam ilkokul mezunu, herhangi bir şeyi yok, takılmış peşine gidiyorlar, şimdi kaçmışlar, Pensilvanya'da onun kaşanaesinde onunla beraber yaşıyor. Amerika onlara 400 dönüm arazi tahsis etmiş. Amerika'nın bir sesi çıkıyor mu? Çıkmıyor. Defaatle görüşmemize rağmen, 85 koli dosyayı bunlara göndermemize rağmen ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Burada ne demek istediğimi anlıyor musunuz? Birileri bizi bir yerlerden bölmeye, parçalamaya çalışıyor. Fakat bu milleti ve ülkeyi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar... Bizden papaz istiyorlar, sizde de bir papaz var. Verin yargılayalım" dedi.

Erdoğan: Bizden bir Papaz istiyorlar, sizde de bir Papaz var!
Yayınlanma Tarihi: 28.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 28.09.2017 13:30

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kadro adeta Türkiye'nin bir özeti gibidir. Böyle de olması gerekir. Geldiğimizden bu yana bunun için çalıştık. Milletin içinden gelen insanlar, milletin ihtiyacına uygun hizmet edebilirler. Sizlerde şu veya bu grubun değil milletin ve devletin polisleri olarak görev yapmanızı bekliyorum. Görevinizi yaparken milletinizin, devletinizin ve Cumhurbaşkanınızın olduğunu unutmayın" dedi. Sınavlarından terfilerine kadar her konuda hakka, hukuka aykırı gücü kullanan FETÖ'yle mücadeleyi sürdürerek devletten ve ülkeden bu çeteyi temizlemeye devam ediyoruz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün mezun olanlarla birlikte 17-25 Aralık sonrası göreve başlayan komiser yardımcısı sayısı 7 bin 347'yi buldu. Polis Akademisini yeniden yapılandırdık. Yılda 500 mezun verebilen akademimiz üstün gayretlerle sadece bu yıl 1859 mezun vermiştir. Mevcut eksiği tamamlayana kadar sivilden öğrenci alarak komiser yardımcısı yetiştirmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde şunları kaydetti:

"KENDİNİ DEVLETİN VE MİLLETİN MENFAATLERİNİN ÜZERİNDE GÖREN..."

Kritik kamu kurumlarıyla, medya, iş dünyası gibi toplum üzerinde etkisi yüksek olan yerlerde yerli ve milli anlayışı çok güçlü şekilde yerleştirmeliyiz. Kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üzerinde gören hiçbir anlayışın buralarda hakim olmasına izin vermemeliyiz. Bu bizim olmazsa olmazımız olmalıdır. FETÖ ile mücadelede kamudan ihraçlarla tutuklamalarla kaçıp gidenlerle 100 bini aşkın insan kaybımız var. Milletin kaynaklarıyla büyütülmüş ve belirli bir konuma gelmiş insanlardır. Elbette milletine ihanet ettikleri için bunların gözünün yaşına bakmayacağız. Adaletin gereği budur. Allah'ın izni ve devletimizin kararlılığıyla tüm teröristlerin üstesinden geliyoruz, geleceğiz. Bu konuda kararlılığımız var.

"BİZDEN PAPAZ İSTİYORLAR, SİZDE DE PAPAZ VAR"

Bizi kimse parçalayamamalı... Bizler ayrı değiliz, ayeti kerime açık ortada. Biz sizi kabileler halinde yarattık, birbirinizle iyi anlaşasınız diye. Kim Allah'a en yakınsa o üstündür. Benim akrabamdır, parası bol makamı yüksek, bundan dolayı değil. İşte Pensilvanya'daki bu nasipsiz adamın peşinden giden Prof'lar var... Kardeşim adam ilkokul mezunu, herhangi bir şeyi yok, takılmış peşine gidiyorlar, şimdi kaçmışlar, Pensilvanya'da onun kaşanaesinde onunla beraber yaşıyor. Amerika onlara 400 dönüm arazi tahsis etmiş. Amerika'nın bir sesi çıkıyor mu? Çıkmıyor. Defaatle görüşmemize rağmen, 85 koli dosyayı bunlara göndermemize rağmen ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Burada ne demek istediğimi anlıyor musunuz? Birileri bizi bir yerlerden bölmeye, parçalamaya çalışıyor. Fakat bu milleti ve ülkeyi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar... Bizden papaz istiyorlar, sizde de bir papaz var. Verin yargılayalım. Yürekliliğimizi her yerde göstereceğiz, ölmekse Allah için öleceğiz. Bunlar bu ümmeti bölmek, parçalamak istiyorlar. Bizi içimizden bölüp yaralamaya çalıştılar ama Rabbim fırsat vermedi. 15 Temmuz gecesi bu asil milletin meydanlara dökülmesi ruhundaki o asaletin sonucuydu, bunu ortaya koydular. İşte şu milletin evi, gazidir... Şehitlerimiz var, gazilerimiz var burada... Sizlerin yetiştiğiniz o merkezde 53 şehidimiz var. Haince, alçakça geldiler en önemli merkez burası dediler ve o merkezi vurdular. Şimdi biz bunların hesabını sormayacak mıyız? Burası milletin en önemli hareket merkezi... Bazıları bana mektuplar yazıyor, benimki suçsuz vs. Tamam da o F-16'da seninki vardı... İşte bu yönde girişim yapanlar veya heveslenenler hangi gruba mensup olursa olsunlar karşısında bizi bulmalıdır. Türkiye, dost ve kardeşleriyle çok büyük bir ülkedir.

"KUZEY IRAK KENDİSİNİ ATEŞE ATTI"

Ülkemiz üzerindeki planları boza boza bugünlere geldik. Şu anda Güneydoğu, Doğu buralarda polisimizle jandarmamızla askerlerimizle verilen mücadelede hamdolsun... Bu uluslararası terörle mücadelede konulan çıtanın üstüdür. Yeter mi yetmez. Önemli olan sıfırlamaktır. Bu ülkeden terör bulutları yok olup gidecek. Suriye ve Irak'ta yaşananları Türkiye'den bağımsız görmüyoruz. Bizim bozduğumuz oyunlarla birlikte sürekli yeni senaryolar türüyor. Büyük devlet olmanın, büyük millet olmanın verdiği vakarla günlük gelişmelerin heyecanına kapılmadan kararlılıkla adımlarımızı atıyoruz, atacağız. Çıkarlarımızın yüzde yüz uyuştuğu hiçbir gücün olmadığını belirtmek isterim. İşte bu karmaşık ilişkiler yumağı içinde ülkemizin çıkarlarını koruyan bir anlayışla mücadelemizi yürütüyoruz. Kuzey Irak'taki son durum üstesinden gelemeyeceğimiz bir durum değil. IKBY anlamsız şekilde başlattığı bağımsızlık girişimiyle kendisini ateşin ortasına attı.

"OTUR OTURDUĞUN YERDE, PARAN PULUN VAR..."

Kuzey Irak'ta, otur oturduğun yerde, para pulun var, petrolün var, rahat dur. Bizimle, İran'la, Federal Devlet'le konuştun mu? Yok. Sen nasıl böyle bir adım atıyorsun. Devlet yönetmek, aşiret reisi olarak işi çözmekle olmuyor. Herhalde kendisine ciddi teşvikler oldu, bu adımı attı. Konumunuzun ne olduğu ortada, bu kriz de bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena halde yakar. Kaderdaşlarının yüzüne bakamayacaklar bunu böyle bilsinler. İşte Türkmenlere orada zulüm ediyorlar. Onların hakkını göz önünde bulundurmuyorlar. Biz dostlarımızın sadece iyiliğini isteriz. Eğer biz Kuzey Irak'taki gelişmelere tepki veriyorsak onların üzüleceği içindir. Tüm ikazlarımıza rağmen ısrarla girişilen bu maceranın hüsranla sonuçlanması kaçınılmazdır. Buradaki asıl konu, bölgedeki halkların dayanışmasını ortadan kaldırmak isteyenlere payende olmasıdır. Türkiye'ye, Irak'a, Suriye'ye buralarda yaşayan kimseye faydası olmayan girişimin desteklenmesi birilerinin işine gelmesidir. İsrail bayraklarını görmedim diyor bir yetkili. Ben gördüm de sen nasıl görmüyorsun. Yeni Lawrence'lar başarılı olamayacaktır. Malesef içimizdeki bazıları hala meseleyi anlayamadı. Her dönemde böyle gafiller, aymazlar olabilir. 2019 yılından itibaren geçeceğimiz yeni yönetim sistemimiz, çok daha süratle ilerlememizi sağlayacaktır. Bu vesileyle Naim Süleymanoğlu ile ilgili bir duyurumu hatırlatmak istiyorum. Biliyorsunuz karaciğer yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alındı. Şu anda da bir özel hastanede. Ancak bir karaciğer nakli ile sağlığına kavuşması mümkün. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Naim Süleymanoğlu'nu tüm dünyada neredeyse tanımayan yoktur. Allah'tan şifalar diliyorum.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN