Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • İmamın dilini keseceklerdi, müebbed + 200 yıl yediler

İmamın dilini keseceklerdi, müebbed + 200 yıl yediler

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında İBB Lojistik Destek Merkezi’ni ele geçirmek, alay yakınındaki Arıcılar Camii’nden verilen selayı susturmak ve gerekirse imamı öldürmek amacıyla söz konusu camiye baskın düzenleyen darbeci askerlere mahkemeden ceza yağdı

İmamın dilini keseceklerdi, müebbed + 200 yıl yediler
Yayınlanma Tarihi: 10.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 10.10.2017 23:22

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsü kapsamında İstanbul ilinde gerçekleştirilen eylemlerden önce İBB Lojistik Destek Merkezi'ni ele geçirmek, sonrasında da 6. Motorlu Piyade Alayı yakınında bulunan Arıcılar Camii'nden verilen selayı susturmak ve gerekirse imamı öldürmek amacıyla söz konusu camiye baskın düzenleyen darbeci askerler hakkında mahkemeden karar çıktı.

BİRER KEZ MÜEBBET

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hakim Ali Öztürk başkanlığındaki heyetce yapılan yargılama sonucu dosya karara bağlandı. Kara Arp Akademisinden darbeyi koordine etmek için 6 Motorlu Piyade Alayı'na gelen ve emrine aldıkları askerlerle olay yerine giden kurmay subaylardan Kur. Bnb. Özgür Araz, Kur. Yzb. Levent Güngör, Kur. Yzb Yavuz Selim Dayi, Kur. Yzb. Muhammet Hayrettin Şahin ile 6. Motorlu Piyade Alayı'ndan askerlerin başında çıkan Ütğm. Ayhan Bağdat, "Silahlı Darbeye Teşebbüs Etmek" suçundan ayrı ayrı 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı.


Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal girişimi ve buralarda yaşanan olaylara ilişkin 7'si tutuklu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, ana darbe iddianamesinin şüphelilerinden Albay Müslüm Kaya'nın, Arıcılar Camisi'nden okunan selanın kışladan duyulması üzerine şüpheli Binbaşı Özgür Araz'a "Gidin ve şu hocanın dilini kesin getirin." dediği ifade ediliyor

ARTI 200 YIL HAPİS

Şüpheliler, 18 Kişiye karşı işledikleri "Cebir Şiddet Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakmak" suçundan ise ayrı ayrı 200'er yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

6.Motorlu Piyade Alayı personellerinden Uz.Çvş. Fatih Alkan ve Uz.Çvş.Mehmet Seyhan TÜrkmen ise; "Silahlı Darbeye Teşebbüs Etmek" suçundan ayrı ayrı 1'er kez müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. 18 kişiye karşı işlemiş oldukları "Cebir Şiddet Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakmak" suçundan ise Ayrı ayrı 166'şar yıl 8'Er ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

Olayda kullanılan erlerin dosyası ilk duruşma tefrik edilmişti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN