Arama

Erdoğan: Değişim milletin talebi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teşkilatlarımızın bir kısmının yenilenmesi gerekiyorsa elbette yenileyeceğiz. Bunun için belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlenmesi veya başka görevlerde görevlendirilmesi icap ediyorsa elbette karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız. Bundan kimsenin alınmaması gerekir." dedi.

Erdoğan: Değişim milletin talebi
Yayınlanma Tarihi: 7.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 07.10.2017 12:41

AK Parti'nin Afyonkarahisar kampında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. AK Parti'nin iktidara gelişinden bu yana Türkiye'nin katettiği mesafenin AK Parti'nin karnesi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buna göre hedeflerimizin çıtasını sürekli yükseltmemiz gerekiyor. Partimizin iktidara gelişinden bu yana Türkiye'nin kat ettiği mesafeyi Cumhuriyet tarihi ile mukayese ettiğimizde ortaya çıkan tablo partimizin karnesidir. Bizlerin de bu tabloyu hatırlaması ve hedeflerimizin çıtasını yükseltmemiz gerekiyor. Kendi arkadaşlarımızın arasında bile bu reformların farkında olmayanlar var. Şahsım da dahil olmak üzere her fırsatta bu hatırlatmaları yapmayı sürdüreceğim. Milletimize her fırsatta bu hatırlatmaları ezberden ifade etmenizi istiyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSTİŞARE KAMPINDA ÖNEMLİ MESAJLAR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Takım 3-0 mağlup oldu. Üzüntülüyüz ama Eskişehir seyircisinin sonuna kadar destek vermesini alkışlıyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin Türkiye'ye verdiği hizmetlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehir Hastanelerimizin sayısı 2020 yılına kadar 21'i bulacak. Toplamda 30 şehir hastanesi milletimize hizmet edecek" dedi.

Erdoğan, "Milletimiz yüksek hızlı trenle ilk kez bizim dönemimizde tanıştı. Hamdolsun birçok ilkler bizimle birlikte gelmiş bulunuyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"ÜLKE OLARAK ÇOK CİDDİ İMTİHANLARDAN GEÇTİK"

3,5 yıl aradan sonra bizi bu kampta buluşturan Rabbime şükürler olsun. Ülke olarak çok ciddi imtihanlardan geçtik. Bu toplantı vesilesiyle nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi hep birlikte değerlendireceğiz. İlk yola çıktığımız günden bugüne kadar AK Parti'ye gönül vermiş, millete hizmet etmiş tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

"ANA MUHALEFET DE DAHİL OLMAK ÜZERE SİHA'LAR KONUŞULUYOR"

Ana muhalefet de dahil olmak üzere silahlı insansız hava araçlarını konuşuyor. 'Piknik yapmaya gittiler' diyor. O dağlarda bunların inine dahi gireceğiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İçeride ve dışarıda ülkemize kim tehdit oluşturuyorsa biz bunlara 'hoş geldin' demeyeceğiz. Tam aksine onlar hareketlendiği zaman biz onları yerinde bastırmasını inşallah başarabileceğiz. Bunu başardığımız anda zaten güçlü Türkiye oluruz. Şu anda bunun adımlarını attık, atıyoruz.

"KANAL İSTANBUL ÇOK ÖNEMLİ"

Tarih bizi yatırımlarımızla anacak ama istiyoruz ki Durmak Yok Yola Devam ilkesiyle bu yolda devam edelim. Tabi şu gerçeği unutmayacağız. İnsanlar sandıklara gittiğinde gelecekte vaad edilenlerle de ilgilenir. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Birileri kuru sıkı atarak konuşuyor. Yaptıklarımızı anlatmakla yetinmeyecek, yapacaklarımızı da ifade edeceğiz. Hep söylüyorum, Kanal İstanbul çok önemli. Bütün fiziki yatırımlar bir yana en büyük yatırım gönüllere girmektir. Bunu halletmemiz lazım. Biz değişimin, reformun partisi olarak milletimizin gönlünde yer ettik. Bundan sonra da aynı çizgimizi sürdürerek artıracağız.

"BİR SÜREDİR TEŞKİLATLARIMIZDA VE BELEDİYELERİMİZDE YENİLENME İHTİYACINI SÖYLÜYORUM"

Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı değişim konusundaki kararlılığımızdır. Bu gerçekten hareketle bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacını söyledim, söylüyorum. Belediyelerde benzer adımları atmanın hazırlığı içindeyiz. Bu milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak milletimiz sandıkta yapar. Biz asla böyle bir yanlışa düşmeyeceğiz. Milletimiz bize 7 Haziran'da çok net mesajlar verdi. Ziyaret ettiğim tüm illerde bu gerçeği tüm çıplaklığıyla görüyoruz. Altını çiziyorum: Milletle zıtlaşma olmaz, hele kavga hiç olmaz. Milletimizin 15 Temmuz'da desteği olmasaydı biz bugün yoktuk.

"MUTABAKATLA GEREĞİ YAPILACAK KİMSE ALINMASIN"

Değişim demek asla geçmişle bağları tümüyle koparmak değildir, kadroları tümüyle tasfiye etmek değildir. Daha büyük hedefler demek devam eden çalışmaları aksatmak demek değildir. Bu kavramlar bizim için birikimimizden aldığımız güçle geleceğe hazırlanma iradesini ortaya koymak demektir. Bunun için teşkilatlarımızın bir kısmının yenilenmesi gerekiyorsa, belediye başkanlarımızın bir süre dinlenmesi ya da başka görevlerde değerlendirilmesi gerekiyorsa mutabakatla gereğini yapacağız. Bundan kimsenin alınmaması gerekir.

"BÖL PARÇALA YÖNET HATTA YUT.. BU ANLAYIŞI BOZACAĞIZ"

Türkiye'yi 15 yılda 3 kat büyütme başarısını gösteren partimiz elbette bu değişimi de başaracaktır. Partimizi ne için kurduğumuzu, ülkemizi ve milletimizi nereye ulaştırmayı hedeflediğimizi unutmayalım. Gerisi kolay, bu millete layık olan kadro burada. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Dünya değişirken Türkiye'nin yerinde kalmasını beklemek ne kadar yanlışsa Türkiye değişirken AK Parti'nin de aynı yerde kalmasını beklemek o kadar yanlıştır. Unutmayın çetin yollar yorgun bedenlerle aşılamaz. Öylesine büyük saldırılara maruz kalıyoruz ki savunmada kalamayız. Darbecilerle, lobicilerle nasıl çatışa çatışa ülkemize çağ atlattıysak bugün de aynısını yapmaya devam edeceğiz. Bölgemizde uygulanmaya çalışılan ve ülkemizin dahil edildiği gayet açık olan böl parçala yönet hatta yut... Bu anlayışı bozacağız.

"YAPACAĞIN TEK İŞ VAR, BAŞLADIĞIN YERE DÖN"

Siyonizm planlarını bozacağız. İsrail'den başka destek alamayan IKBY'nin akıbetini göreceğiz. Ben bunu sebep neden ilişkisi olarak görüyorum. Sebebi belli ama netice ortada yok. Aslolan netice çıkarabilecek misin. Açık ve net söylüyorum: Yapacağın tek iş var, başladığın noktaya geri döneceksin. Yalnızlığa mahkum olacaksın ve elindeki imkanları da kaybedeceksin.

"BU ASİL ECDAD RUHUDUR"

Gücünü yitiren milletler sadece özgürlüklerini kaybetmiyor, haysiyetlerini de kaybediyor. AK Parti'nin yol haritasının çerçevesi belli, Rabia'mız. Birileri anlayamayabilir ama biz Rabia'mızı unutmayacağız. Biz 80 milyon tek millet anlayışı ile bu yolda yürüyoruz. Birileri bize milliyetçilik yapıyorsunuz diyor. Tek devlet demek, Tek millet demek, Tek bayrak, tek vatan milliyetçilik demekse biz milliyetçiyiz. Rabia'mız bu bizim. Milli ve yerli projelerle biz hayata sarıldık. 2053'te ne var? Fatih var, 2071'de Alparslan var, Malazgirt var. Bu bir asil ecdad ruhudur. Biz bu ruhu sahiplendik. Biz o günleri görmeyeceğiz ve torunlarımız o günleri görsün ve dedelerimiz bize ne bıraktı desin.

İHANET ETMEYENLERİN YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ MÜMKÜN

Bizim siyasi terbiyemizde 'görev istenmez, verilir' anlayışı vardır. Sandıkla gelen elbette sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez, kusura bakmasınlar. Siyasi geleneğimizde ihanet etmediği süreci yeniden değerlendirme kapısı açıktır. Her şeyi milletimizin gözü önünde konuşuyoruz. Elbette kapalı kapılar ardında yapmamız gereken istişarelerimiz var ama AK Parti sadece kulislerin partisi demek değildir. AK Parti her şeyden önce milletimizin partisidir.

CHP'NİN TOPLAM ÜYE SAYISI AK PARTİ'NİN GENÇLİK TEŞKILATI ÜYE SAYISI KADAR BİLE DEĞİL

Bazı rakamlar vereceğim. Malum köşe yazarları edep dışı bir şeyler yazmış yine. Ne diyor, "AK Parti gençler ve kadınlar tarafından tutulan bir parti değil" Gençlere bu ülkede seçilme hakkını AK Parti'den önce hiçbir parti verdi mi? 18 yaş sadece seçme değil seçilme yaşı oldu. Parti kadrolarında yer alma yolunu açtık. AK Parti'nin üye sayısı 10 milyon 271 bindir. Bu rakam içinde kadınların sayısı 4 milyon 443 bin. Ey o köşesinde bu yazıyı yazan şimdi diğer siyasi partilere bak bakayım, onların üye sayısı nedir? Gençlerin sayısı ne? 1 milyon 483 bindir. Diğer partilere baktığımızda ana muhalefetin toplam üye sayısı 1 milyon 200 bin... Sen bizim gençlik teşkilatımızın üye sayısı kadar yoksun. Neyin mukayesesini yapıyorsun. AK Parti, gönüllerin partisidir."

"BUGÜN İDLİB'DE CİDDİ BİR HAREKAT VAR"

Fırat Kalkanı Harekatı'yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdbil'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Savaştan kaçan İdlib'e gelen kardeşlerimize elimizi uzatmak zorundayız. Suriye sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturulmasına asla izin vermeyeceğiz. İdlib operasyonu ardından yeni inisiyatifler alacağız. Tedbirlerimizi almak zorundayız. Şu anda güneyimizdeki bu gelişmeleri kontrol altında tutmak zorundayız.

"BAZI HABERLER GÖNDERİP DURUYORLAR, HAYIR BAŞLADIĞINIZ YERE DÖNECEKSİNİZ"

Şu anda Kuzey Irak, talimat aldıkları yerler onlara kredi musluğu açmadı. Şimdi gelinen nokta düşündürücüdür. Bazı haberler gönderip duruyorlar, hayır başladığınız yere döneceksiniz. 1960'ların başında nüfusunun yüzde 80'inin Türkmenlerden oluşan Kerkük'ü böyle bir girişim içine sokmak niyeti gösteriyor. Böyle bir fitne ateşini kim yakar? Cevabı görmek için referandum gecesi hangi ülkenin bayraklarının sallandığına bakmanız yeterli. Arkalarında kimlerin olduğunu görmek bize yeter! El atına binen tez iner.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN