Arama

Erdoğan ve Maduro'dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak açıklama yaptı. Konuk başkan basın toplantısında önemli mesajlar verdi: "İlişkilerimizi geliştirmek için güzel bir işbirliği oluşturduk. Yeni bir dönem olacak. Siyasi ve diplomatik ilişkilerimiz olağanüstü. Biz dünyanın yeni dönemini çiziyoruz. Çok kutuplu çok merkezli. Hepimizin yer bulacağı bir dünya, bütün dinlerin değer gördüğü bir dünya."

Erdoğan ve Maduro’dan ortak açıklama
Yayınlanma Tarihi: 6.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 06.10.2017 18:05

Erdoğan, "Eski Dışişleri Bakanı Rodriguez, Karakas'ta bize bir camii inşa edilmesi hakkında talepte bulunmuştu. Gerekli şartlar oluştuğunda ülkemizin mimarisini sergileyeceğiz. Değerli dostum Maduro da yardım edeceğini belirtti" dedi.

Türk solu bu açıklamayı sindiremedi. İslam düşmanlığı genlerine işlemiş olan Türk solu panikle deyim yerindeyse açıklamanın üzerine atladı. Türkiye'de solun örnek aldığı sosyalist liderlerden olan Maduro'nun böyle bir anlaşma yapması hayal kırıklığı yaratmışa benziyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

İnşallah Karakas'ta ülkemizin geleneksel mimarisini yansıtan güzel bir eser inşaa edeceğiz. Maduro bu konuda destek vereceğini ifade etti. Bu sene Venezuela'ya ilk büyükelçimizi atamamızın 65. yıldönümü.

Tüm Latin dostlarımızın barış ve esenlik içinde yaşamasını arzu ediyoruz ve dış müdahalelerin doğru olmadığını ortaya koymakta fayda görüyorum.

Halkın iradesinin üstünden bir güç olmadığına inanıyoruz. Temennimiz Venezuela'da yaşanan sorunların çözüme kavuşmasıdır. Türkiye bu anlamda desteğe hazırdır.

Maduro'nun konuşmasının satır başları:

Ankara Üniversitesi'ne yaptığım ziyarette Latin Amerika konusunda bilgi sahibi kişilerle görüştük. Önemli kişilerle görüştük. Bunların dışında ekiplerimizin gerçekleştirdiği görüşmeler çok güzel oldu. Güzel bir işbirliği haritası oluştu. İlişkilerimizi çeşitlendirmek ve geliştirmek için çalıştık. Yeni bir dönem oluşturulacak. 24 Aralık'ta diplomatik ilişkilerimizin 60. yılını kutlayacağız.

Son dönemde biraz geri kalmıştık. Bugün imzalanan 5 anlaşma yeni vizyonumuzun göstergesi. Havacılık anlaşması sonucunda gereken desteği, özellikle Karakas - İstanbul hattı için vereceğiz ve güçlendirilmesi üzerine çalışacağız. Turizm alanında da 2017-2019 yılları arasında gerçekleştirilecek program, turizm yatırımlarını kapsayacak.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN