Arama

Erdoğan'ın İran gündeminde üç konu var

4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı için bugün İran'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında 3 dosya götüreceği belirtildi.

Erdoğan’ın İran gündeminde üç konu var
Yayınlanma Tarihi: 4.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 04.10.2017 10:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İran arasında yapılacak 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı için bugün İran'ın başkenti Tahran'a gidecek.

Erdoğan, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile görüşecek. Erdoğan ve Ruhani iki ülke arasındaki ticaret hacmini 30 milyar dolar hedefine çıkarmak için atılacak adımları ele alacak.

Görüşmelerde ana gündem maddeleri Kuzey Irak referandumu ve Astana süreci ekseninde Suriye'de geçiş süreci olacak. Erdoğan Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiği mesajı verip, mezhepçilik tehlikesine dikkat çekecek.

Erdoğan çözüm için Türkiye ve İran'ın birlikte çalışması gerektiğine vurgu yapacak. Astana'da mutabakata varılan çatışmasızlık bölgelerinde yapılacak çalışmalar, özellikle İdlib bölgesinde kararların uygulanması ve Suriye'deki siyasi geçiş süreciyle ilgili iki lider görüş alışverişinde bulunacak.

Sabah

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN