Arama

Kaset başa sardı

Deniz Baykal, FETÖ’nün kaset kumpası sonucu istifa etti. Tüm bunlara rağmen “Pensilvanya’dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı söylemek isterim” dedi. Ancak savcılığın hazırladığı iddianamede bir numaralı zanlı olarak Gülen gösterildi. 12 ayrı adrese görüntü cihazlarının yerleştirildiği belirtildi...

Kaset başa sardı
Yayınlanma Tarihi: 29.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 29.09.2017 12:29

Tarihler 2010 yılının Mayıs ayını gösterdiğinde ortaya çıkan kamera görüntüleri, Türkiye'yi salladı. Söz konusu kasette, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP milletvekili Nesrin Baytok'un bir odada çekilen görüntüleri vardı... Herkes önce komplo sandı! Ancak Baykal olaydan birkaç gün sonra istifa kararı alınca, kasetin gerçek olduğu anlaşıldı. Baykal istifa konuşmasında, teröristbaşı Gülen'e toz kondurmadı. Bu olaydan 1 yıl sonra kaset skandalı bu kez MHP'yi karıştırdı. 10 vekilin gizli görüntüleri ortaya çıktı. Bu kumpaslarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. 171 sanık hakkında dava açıldı. Teröristbaşı Fetullah Gülen, bir numaralı sanık olarak yer aldı.

GÜLEN İÇİN BİN 311 YIL HAPİS

"Emniyet İmamı" olan firari Osman Hilmi Özdil yani Kozanlı Ömer de ikinci sıradaydı. Yine sanıklar arasında Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer gibi FETÖ'den tutuklanan emniyetçiler vardı. Gülen'e bin 311 yıl hapis cezası istendiği açıklandı. İddianamede 24 mağdura yönelik 12 ayrı adrese ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştirildiği vurgulandı. Ayrıca, Baykal ve Baytok'a ait uygunsuz görüntülerin 30 Nisan 2010'da eve yerleştirilen cihazlarla temin edildiği anlatıldı.

YAŞ 70, İŞ BİTMEMİŞ...

İddianamede örgüt üyelerinin skandal ifadeleri de vardı. Şüpheli Fatih Aydın, Baykal'a ilişkin dinlemeyi yapan polislerin, "Adamın yaşı yetmiş, iş bitmemiş" şeklinde konuşmalar yaptıklarını iddia etti. MHP'lilere yönelik elde edilen görüntülerin yayınlanması talimatının ise kapatılan Samanyolu televizyonunda yayınlanan bir dizideki diyaloglarla verildiği açıklandı. Şüphelilerden 164'ünün emniyet istihbarat birimlerinde görev yaptığı, 151'inin FETÖ mensubu olduğu, 118'inin ByLock kullandığı vurgulandı. İddianamede Baykal'a ilişkin görüntülerin internette yayınlanmasından sonra soruşturmaya başlandığı ancak 2016'ya kadar herhangi bir sonuca ulaşılamadığı açıklandı. MHP'li yöneticilere ilişkin görüntülerle ilgili dosyanın ise 2011'de İstanbul'a gönderildiği ancak soruşturmanın önüne geçildiği kaydedildi.

KOPYA KİLİT

İddianameye göre FETÖ'cüler gizli kamera yerleştirmek için bir çilingirle hareket etti. Buna göre zanlılar, Nesrin Baytok'un evinin kapı kilidini çilingir marifetiyle kopyaladı. Prizlerin arkasına yerleştirilen gizli kameralarla görüntüler çekildi. Daha sonra da internete verildi.

'ARKASINDAYIM' DEMİŞTİ

Baykal skandalın ardından istifa etmişti. Basın toplasında "ABD'den, Pensilvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inanıyorum" demişti. Geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda şu ifadeleri kullanmıştı: "Ben ilk gün söyleyeceğimi söylemişim. O günden bugüne bir değişiklik olmadı..."

Takvim

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN