Arama

CHP avukatının şifre inadı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’den gözaltına alınan avukatı Celal Çelik, cep telefonu ve bilgisayarının şifresini vermiyor. Çelik, telefonun kilitlenmesini sağlamak için de 2 kere bilerek yanlış şifre verdi.

CHP avukatının şifre inadı
Yayınlanma Tarihi: 28.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 28.09.2017 11:38

FETÖ'nün avukat yapılanmasında yer aldığı gerekçesiyle gözaltına alınan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi Celal Çelik'in, el konulan cep telefonu ve bilgisayarının şifresini vermediği öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, gözaltına alınmasını "Akıl tutulması" olarak nitelendirdiği avukatı Celal Çelik'in arama sırasında el konulan cep telefonu ve bilgisayarının şifresini vermeye yanaşmadığı öğrenildi.

BİLİŞİM UZMANLARI ÇALIŞIYOR

Çelik'in telefonun kilitlenmesini sağlamak için şifreyi 2 kere yanlış verdiği de ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Celal Çelik'in verdiği üçüncü şifreyi telefonun kilitlenmesini önlemek amacıyla girmedi. Bilgisayar mühendisleri ve teknik uzmanlar, Celal Çelik'in telefon ve bilgisayarını açıp delillere ulaşmaya çalışıyor. Celal Çelik, 15 Eylül'de Ankara'da gözaltına alınmış ve İstanbul'a getirilmişti. Çelik hakkındaki iddialar şunlar:

  • FETÖ'den tutuklanan eski Konya hâkimi Kazım Uslu ile 45 dakika 47 saniye telefon görüşmesi yaptı.
  • Yargıtay tetkik hâkimi olduğu dönemde, dönemin Maliye Teftiş Kurulu Başmüfettişi FETÖ bağlantılı Hamza Kaçar'la 10 saat 13 dakika 17 saniye telefonda görüştü.
  • Digitürk'ün FETÖ kanallarını platformdan kaldırması üzerine aboneliğini iptal ettirdi.
  • YARSAV'a para yardımı yaptı.
  • FETÖ'cülerin tweetlerini paylaştı.


İNGİLTERE'DE SUÇ SAYILMIŞTI

İngiltere'de geçen yıl yaşaan olayda, insan hakları savunucusu Cage kuruluşunun müdürü Muhammed Rabbani, Londra Heathrow Havalimanı'nda güvenlik güçlerine cep telefonunun şifresini vermeyi reddetti ve bu nedenle gözaltına alındı. Rabbani 12 ay şartlı tahliye ve 620 sterlin para cezasına çarptırıldı.

Sabah

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN