Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Tam güneş tutulmasını sadece Kuzey Amerikalılar izledi

Tam güneş tutulmasını sadece Kuzey Amerikalılar izledi

ABD'de milyonlarca kişi 38 yıl sonra yeniden gerçekleşen tam güneş tutulmasını izledi. Türkiye'den de gözlenebilecek tam güneş tutulması ise 20 Nisan 2060'da gerçekleşecek.

Tam güneş tutulmasını sadece Kuzey Amerikalılar izledi
Yayınlanma Tarihi: 21.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 21.08.2017 23:08

Merakla beklenen tam güneş tutulması sadece Kuzey Amerika'dan gözlenebildi.

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tam güneş tutulmasının sadece ABD'de gözlemlenebileceğini belirterek, tutulmanın en net şekilde Idaho, Nebraska, Oregon, Missouri, Illinois, Tennessee, North Carolina ve Wyoming eyaletlerinden izlenebileceğini duyurmuştu.

Bu haberi dikkate alan meraklı Amerikalılar, güneş tutulmasını izleyebilmek için yollara döküldü. ABD'de sabahın ilk ışıklarından itibaren yola çıkan halk, otoyollarda uzun kuyruklar oluşturdu. ABD'nin en büyük otoyolu olarak bilinen Kanada'dan Miami'ye uzanan (95) New Jersey Turnpike ve Pennsylvania'dan Ohio eyaletine bağlanan 276 ve 76 numaralı otoyollarda gece boyunca uzun kuyruklar oluştu.
NASA tarafından ABD'de güneş tutulmasının net olarak izlenebileceği açıklamasının ardından aylar öncesinden başlayan hazırlıklar yapıldı. Milyonlarca insan günler öncesinden belirlenen eyaletlere akın etti.

Türkiye'den de gözlenebilecek tam güneş tutulması ise 20 Nisan 2060'da gerçekleşecek.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN