Arama

Küresel terör destekçileri Türkiye’yi hedef aldı

PKK ve FETÖ terör örgütlerinin hamisi ABD’nin, Türkiye’yi DEAŞ destekçisi gibi göstermeye çalıştığı ortaya çıktı. Türkiye, ABD'nin PYD/PKK şefi Mcgurk’un açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Küresel terör destekçileri Türkiye’yi hedef aldı
Yayınlanma Tarihi: 2.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 02.08.2017 11:58

PKK ve FETÖ terör örgütlerinin hamisi ABD'nin, Türkiye'yi DEAŞ destekçisi gibi göstermeye çalıştığı ortaya çıktı. Türkiye, ABD'nin PYD/PKK şefi Mcgurk'un açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Mcgurk'un Türk Dışişleri tarafından sertçe tepki gösterilen iddialarının o kumpasla bağlantılı olduğu bildiriliyor.

Brett Mcgurk, Amerika'nın DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi. PKK'nın Suriye kolu PYD-YPG'nin en büyük destekçilerinden olan temsilci, çirkin bir iddiada bulunarak Türkiye'yi El Kaide ve DEAŞ'ın destekçisi gibi göstermeye çalıştı. Ankara, Mcgurk'ün açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, "açıklama provokatif" dedi.

Amerikalı diplomat Bret Mcgurk, ülkesinin, terör örgütlerine açık desteğini bir kenara bırakıp Türkiye'yi suçladı. Türk halkı onu, teröristlerle verdiği pozlarla tanıyor.

Trump'ın "Başkan Obama ve Hillary Clinton DEAŞ'ın kurucularıdır" sözleri hafızalarda tazeliğini korurken, ABD'nin PKK/YPG ilişkilerini yürüten Brett Mcgurk pervasızca teröre verdiği desteği gizleme gereği bile duymuyor.

İşte o temsilci, bir konferansta kameralar karşısına geçti, İdlib'in El Kaide'nin kurtarılmış bölgesi haline geldiğini savundu ve Türkiye'ye karşı, çirkin imalarda bulundu! "Şu anda orası Türkiye sınırının yanı başında El Kaide barınma alanı. Dolayısıyla bu konuyu elbette Türkler'le çok yakından görüşeceğiz" dedi. Oysa Türkiye, DEAŞ ve El Kaide'yle mücadelede, sahadaki en önemli ülkelerden biri.

DEAŞ'la ile ilgili gerçeğiyse, bizzat, Amerikan Başkanı Donald Trump, kendi ağzıyla açıklamıştı, "Başkan Obama ve Hillary Clinton DEAŞ'ın kurucularıdır!" demişti. Kanlı terör örgütü konusunda, bir önceki yönetimi ve selefi "Obama'yı" suçlamıştı.

Obama yönetiminin DEAŞ'la mücadele özel temsilcisiyse, yine Bret Mcgurk'tü.

Mcgurk'ün bu çirkin iddialarının, Afrin'de büyük darbe yiyen terör örgütü PYD-YPG'nin, "Türk askeri bizi vurmaya devam ederse, Rakka operasyonundan çekiliriz" tehdidinden bir gün sonra gelmesiyse, dikkatlerden kaçmadı.

TÜRKİYE'DEN MCGURK'A TEPKİ
Ankara, Mcgurk'ün açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Tepki bizzat Mcgurk'a iletildi. Açıklama, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu'ndan geldi. Müftüoğlu, "ABD'nin DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi Brett Mcgurk'ün, İdlib'teki terör örgütlerinin mevcudiyetiyle ülkemizi ilişkilendiren değerlendirmelerine yönelik tepkimiz, üst düzey bir girişimle bizzat adı geçenin dikkatine getirilmiş ve provokatif olarak nitelenebilecek ifadeleri protesto edilmiştir. İlaveten, terör örgütlerinin Suriye ve Irak'ta melce bulmasının altında yatan temel nedenlerin ortadan kaldırılmasının ancak tüm ilgili aktörlerin söylemleri ve eylemleri arasında çelişki bulunmaması yoluyla mümkün olabileceği, Suriye'de terörist örgüt PYD/YPG'nin hangi amaçla olursa olsun desteklenmemesi doğrultusundaki beklentimiz hatırlatılmıştır. Adı geçenin söz konusu beyanlarına ilişkin tepkimiz Washington büyükelçiliğimiz tarafından da ABD makamları nezdinde yinelenecektir." dedi.

ABD'DE TÜRKİYE'YE YENİ BİR KUMPAS KURULUYOR
ABD'nin PYD/PKK şefi Mcgurk'un açıklamalarının ardından bugün Habertürk gazetesinde Washington'da yaşayan Serdar Turgut'un yazısı, ABD'de Türkiye için ciddi bir kumpas hazırlandığı iddiasını gündeme getirdi. Turgut Türkiye'yi terör örgütlerine destek veriyor gibi göstermek için ciddi bir tezgah hazırlandığını kaydetti. Yazısında şöyle dedi:

"Amerika'nın ulusal güvenlik camiasının her biriminde Türkiye aleyhine bir hava var ve hepsi de 'acilen bir şeyler yapılması gerektiği' düşüncesinde.

Her biri kendi tavrına bir kılıf da bulmuş.

Örneğin, Savunma Bakanlığı, Rusya'dan alınacak S-400 füze savunma sistemini kendi karşı tavrının gerekçesi olarak öne sürüyor.

CIA, Obama döneminden devredilen dosyaları da devralmış, ayrıca bugünlerde Suriye sahasında YPG militanlarına verilen talimatta yakalanan her cihat bağlantılı kişiden Türkiye aleyhine bilgi toplanmasını ve bunların görüntülenmesini istemiş.

NSA ise dinleme kayıtlarıyla destek veriyor bu çabaya.

Özel kuvvetler de Kürt sevgisi yüzünden neredeyse kör olmuş durumda.

Dışişleri Bakanı'nı ise dinleyen yok.

Anlayacağınız, tüm ulusal güvenlik birimleri, Türkiye'yi teröre destek veren devlet konumunda göstermek için faaliyet gösteriyor."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN