Arama

Fransa hukuk kurallarına aykırı davranıyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün açıkladığı rapora göre, Fransız polisler, kamplardaki sığınmacılara kötü muamele ediyorlar.

Fransa hukuk kurallarına aykırı davranıyor
Yayınlanma Tarihi: 26.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 26.07.2017 18:00

Polisin, sığınmacıların Calais kentini terk etmesi için yiyecek ve içeceklere de biber gazı sıktığı ifade edilen raporda, polislerin bu davranışlarının insanlık dışı ve uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğu vurgulandı. Hükümetin sığınmacılara yapılan kötü muamele karşısında sessiz kaldığı kaydedildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Fransız polislerin Calais kentinde Jungle kampındaki sığınmacılara kötü muamelede bulunduğunu açıkladı.

Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan HRW tarafından yayımlanan raporda, Fransız polislerin rutin bir şekilde uyku halinde veya zararsız olduğu sırada sığınmacılara, çocuklara ve yetişkinlere biber gazı sıktığı belirtildi.

Rapor, Haziran ve Temmuz aylarında Calais ve çevresinde bulunan 60'tan fazla sığınmacıyla yapılan mülakatlar sonucunda ortaya çıktı.

Fransız polisinin, sığınmacıların Calais kentini terk etmesi için yiyecek ve içeceklere de biber gazı sıktığı ifade edilen raporda, polislerin bu davranışlarının insanlık dışı ve uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğu vurgulandı.

Raporda, hükümetin, sığınmacılara yapılan kötü muamele karşısında sessiz kaldığı kaydedildi.

Sığınmacıların Calais'deki kampa geri döndükten sonra yerel makamların, sığınmacıların yiyecek ve içecek gibi temel ihtiyaçlarını gidermelerini engellediği vurgulandı.

Raporda, ifadelerine yer verilen HRW Fransa Direktörü Benedicte Jeannerod, polislerin çocuk ve yetişkinlere biber gazı sıkmasını kınadıklarını belirtti. Jeannerod, sığınmacıların yiyecek-içeceklerini veya ayakkabılarını elinden alan polislerin, mesleklerini aşağıladıklarına ve haklarını korumaya yemin ettiği kişilerin haklarını ihlal ettiklerine dikkati çekti.

Calais'deki yerel makamlar, mart ayında insani yardım yapan kuruluşların sığınmacılara yiyecek ve içecek yardımı yapmasını yasaklamış ancak tepkiler üzerine mahkeme yasağı kaldırmıştı.

Jungle (vahşi orman) sığınmacı kampı bölgesinde yaşayan binlerce sığınmacı güvenlik birimleri tarafından Kasım 2016'da dağıtılarak ülkenin çeşitli bölgelerine gönderilmiş ve kamp bölgesindeki sığınmacı sayısının geçen ay yeniden 600'e ulaştığı bildirilmişti.

Bölgedeki sığınmacılar temel insani ihtiyaçları karşılanmaksızın ormanda yaşamaya çalışıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN