Arama

Şehitlikte güzel bir gelenek başlıyor

"İnsanlar şehitliklere gelerek hem şehitlerimizle bir duygudaşlık yaşamış hem de vefa borçlarını ödemiş oluyorlar. 'Şehirlerin ruhu var.' diyoruz. Şehirlerin ruhunun olduğu yerlerden biri de buralardır"

Şehitlikte güzel bir gelenek başlıyor
Yayınlanma Tarihi: 16.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.07.2017 18:39

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'nde hatim indirildi.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, 30 hafız tarafından okunan birer cüzün hatim duasına katıldı.

İstanbul Valiliği himayesinde müftülükçe düzenlenen hatim programında konuşan Yılmaz, dün akşamdan bu yana 30 hafızın aralıksız Kur'an-ı Kerim okuduğunu belirterek, "Bu inşallah güzel bir gelenek olacak. Şehitliğimizde bunu ilk kez düzenledik. Bütün şehitlerimizin ruhlarına hediye ettik. 15 Temmuz şehitliğinde olsa da niyetimiz, Resulullah'tan günümüze gelene kadar Allah, Peygamber, din ve bayrak adına şehit olmuş bütün kardeşlerimiz hedefimizdir. Onların ruhlarına ulaştırmak üzere hatim okunmuştur. Bu işe gönül ve emek veren kardeşlerime teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yılmaz, Türk milletinin şehitleriyle beraber bir millet olduğunu dile getirerek, şehitlerin bayrak, vatan ve özgürlük için canlarını verdiğini söyledi.

Dün akşam saatlerinde şehitliğin vatandaşlarca doldurulduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"İnsanlar burada okunan Kur'an-ı Kerim'i zevkle dinledi. Valiliğimizin himayesinde gerçekleşen bu programa Büyükşehir Belediyemiz de katkı verdi. Çok anlamlı bir program oldu. Bunun önümüzdeki yıllarda da devam etmesinin uygun olacağını düşünüyorum. İnsanlar şehitliklere gelerek hem şehitlerimizle bir duygudaşlık yaşamış hem de vefa borçlarını ödemiş oluyorlar. 'Şehirlerin ruhu var.' diyoruz. Şehirlerin ruhunun olduğu yerlerden biri de buralardır. Mezar, kabir ve mabetlerde insanlar bu ruhlarla buluşuyor. Bu buluşmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Program İl Müftüsü Yılmaz'ın duasının ardından sona erdi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN