Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Şehitler Köprüsü'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

Şehitler Köprüsü'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

15 Temmuz hain kalkışmanın birinci yıldönümünde Şehitler Köprüsü'ne akın eden milyonlarca vatandaş, şanlı direnişin kahramanlarını andı, dünyaya da 'biriz, beraberiz' mesajı verdi.

Şehitler Köprüsü’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni
Yayınlanma Tarihi: 16.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.07.2017 09:31

15 Temmuz hain kalkışmanın birinci yıldönümünde Şehitler Köprüsü'ne akın eden milyonlarca vatandaş, şanlı direnişin kahramanlarını andı, dünyaya da 'biriz, beraberiz' mesajı verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılmak amacıyla milyonlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru "Milli Birlik Yürüyüşü"nü başlattı.
İstanbul'da vatandaşlar ellerinde bayraklarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne akın etti, şehitlerini andı, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. FETÖ'cü kalleşlerin ve arkasındaki karanlık ellerin kafasını ezen kahraman Türk milleti 15 Temmuz'un yıldönümünde de tek ses tek yürek oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'nde yaptığı konuşmada, darbe girişiminin bastırılmasının ardından ülkeye bu ihaneti yapan örgütün mensuplarının üzerine şiddetle gittiklerini söyledi.

Darbe gününden bu yana 134 bine yakın kişinin gözaltına alınıp, sorgulandığını ve bunlardan 50 bin 400'nün tutuklandığını hatırlatan Erdoğan, "Kaçak durumda olan 8 bin 500'e yakın örgüt üyesi ile ilgili yakalama kararı bulunuyor. FETÖ ile bağlantısı tespit edilen dernek, vakıf, okul dershane, sendika, üniversite, medya organı gibi 5 binin üzerinde kuruluş kapatıldı. Mal varlıkları da Hazine'ye, yani millete devredildi. Örgütün hileyle, desiseyle insanlarımızdan gasbettiği ne varsa asıl sahibine iade edildi. Yine bu ihanet örgütü ile bağlantısı olduğu belirlenen ve sayıları bine yaklaşan özel şirket de kayyum ataması yoluyla kontrol altına alındı. Sadece FETÖ değil, madalyonun iki yüzü gibi onunla aynı yolu yürüyen PKK terör örgütü için de benzer tedbirlere başvuruldu.

FETÖ davalarında artık yavaş yavaş kararlar çıkmaya başladı. Bu ülkeye ihanet eden hiçbir hainin cezasız kalmayacağından emin olunuz. Kendisine hizmet edeni başının üstünde taşıyan bu millet ihanet edenin başını ezmekte de asla tereddüt etmez. Şehitlerimizin hatırası bizim yüreğimizde daima yaşayacaktır. O hainler ise hep nefretle anılacak.15 Temmuz darbesine katılanların hiçbirinin yüzünde şu ana kadar en küçük bir pişmanlık emaresi göremezsiniz. FETÖ yapılanması içinde yer alan diğer kişilerin durumları da büyük ölçüde aynıdır. Demek ki bunlar gaflet haliyle değil, taammüden, kasten ülkemizi sırtından hançerlemek istediler. Türk milleti aman dileyene ne kadar merhametli ise ihanetinde ısrar edene de o kadar şedittir. O hainlerin kapatıldıkları cezaevlerinin duvarları arkasında çürüyüp giderken, bunları düşünecek çok zamanları olacak, şu an iyi günleri. Geçenlerde Sayın Başbakanımızla da konuştum artık bunlar mahkemeye çıkarken Guantanamo'da olduğu gibi bunları da tep tip elbiseyle çıkaralım." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke ve millet olarak, 15 Temmuz'dan çıkarılan dersler ışığında yola devam edileceğini belirterek, "Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bizi bu tür ihanetlerden, her türlü düşman saldırısından, yerden ve gökten gelecek afetlerden korusun." dedi.

Sözlerini Arif Nihat Asya'nın o çok sevdiği, her fırsatta tekrar ettiği duasıyla bitireceğini söyleyen Erdoğan, şairin

"Biz, kısık sesleriz... minareleri

Sen, ezansız bırakma Allah'ım

Ya çağır şurda bal yapanlarını

Ya kovansız bırakma Allah'ım

Mahyasızdır minareler... göğü de

Kehkeşansız bırakma Allah'ım

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu

Müslümansız bırakma Allah'ım

Bize güç ver... cihad meydanını

Pehlivansız bırakma Allah'ım

Kahraman bekleyen yığınlarını

Kahramansız bırakma Allah'ım

Bilelim hasma karşı koymasını

Bizi cansız bırakma Allah'ım

Yarının yollarında yılları da

Ramazansız bırakma Allah'ım

Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü

Ya çobansız bırakma Allah'ım

Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız

Ve vatansız bırakma, Allah'ım

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu

Müslümansız bırakma, Allah'ım." dizelerini okudu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN