Arama

Beştepe’deki Şehitler Abidesi’ni Erdoğan açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki "15 Temmuz Şehitler Abidesi"nin açılış töreninde, Türkiye'nin yaşadığı en büyük ihanetlerden biri olan 15 Temmuz'un ilk yılında şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere sıhhat ve afiyet diledi.

Beştepe’deki Şehitler Abidesi’ni Erdoğan açtı
Yayınlanma Tarihi: 16.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.07.2017 10:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin karşısında bulunan Şehitler Abidesi'nin açılışını yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin bahçesinde sabah namazından sonra yaptığı konuşmanın ardından devlet protokolü ile birlikte Beştepe Şehitler Abidesi'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay başkanı Hulusi Akar ve şehit yakınları eşlik etti.




Dört yanında Rabia işaretini temsilen tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet yazılı anıtı inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, anıttaki mozolede bulunan Cumhurbaşkanlığı Forsunun üzerine Türkiye Cumhuriyetini temsil eden güneşi taktı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra anıtın önünde 16 Türk devletini temsil eden askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak ilan edilen 15 Temmuz'u "unutmama, unutturmama" sözünü yerine getirmekte kararlı olduklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz'u ne kendimiz unutacağız ne de bizden sonraki nesillere unutturacağız. Biz bugün nasıl Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı unutmuyor, her fırsatta yad ediyor, bu mücadelelerden gereken dersleri çıkarıyorsak, 15 Temmuz'u da böyle bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Aslında destanların tek bir kahramanı olur, 15 Temmuz'un ise milyonlarca kahramanı var. Bizim yaptığımız tek şey, o gece milletimizle birlikte olmaktı. O gece milletimizle yürek yüreğe, kafa kafaya, kol kola Feto'cu hainlere ve onları kullanan güçlere karşı meydan okuduğumuz için bugün buradayız."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN