Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Erdoğan: Planlarımızın omurgası, milli imkanlara dayanıyor

Erdoğan: Planlarımızın omurgası, milli imkanlara dayanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda gerçekleştirilen Kınalıada Korveti'nin denize indirilmesi ve İstanbul Fırkateyni'nin inşa başlangıç törenine katıldı.

Erdoğan: Planlarımızın omurgası, milli imkanlara dayanıyor
Yayınlanma Tarihi: 3.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 03.07.2017 13:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'da, Kınalıada Korveti (4. Milgem) Denize İndirme ve İstanbul Fırkateyni (5. Milgem) İnşaa Başlangıç Töreni'ne katıldı. Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasının ardından projenin ilk kaynağını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'da, Kınalıada Korveti (4. Milgem) Denize İndirme ve İstanbul Fırkateyni (5. Milgem) İnşaa Başlangıç Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, "Zaman zaman girişimcilerimizin, azmini, şevkini, cesaretini kıran kimi umursamazlıktan, kimi rekabette taraf tutmaktan kaynaklanan ama kimi de buram buram art niyet kokan olumsuzlukların haberlerini alıyorum. Sebebi ne olursa olsun, Türkiye'nin savunma sanayindeki atılımlarını önlemeye yönelik atılan adımlara da müsamaha göstermemiz kesinlikle söz konusu olamaz. Böyle bir tavır içine girenler karşılarında bizzat bizi bulurlar. Ülkemiz ve milletimiz için çalışan, bu arada elbette kendisi de kazanan, gerçekten işinin ehli, gerçekten üretken, gerçekten samimi tüm girişimcilerimiz, tüm firmalarımız yanlarında bizim olduğumuzu bilmelidir" dedi.

'AÇIK KONUŞUYORUM' DEDİ VE UYARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herhangi bir alanda muadil projeler arasında mutlaka kendi milli kurumlarımızı tercih etmek durumundayız" dedi. Planlarımızın omurgasının milli imkanlara dayanmasının zorunluluk olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açık konuşuyorum, eğer bu yolu izlemeseydik bugün ülkemize uygulanan örtülü ambargolar sebebiyle terörle mücadelemizi de sınır dışı operasyonları da yönetemezdik. Bu yüzden savunma sanayinde faaliyet gösteren firmaların desteklenmesine yönelik stratejilerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor" dedi.

2023 yılında savunma sanayinde dışa bağımlılığı tamamen ortadan kaldırmayı planlayan bir ülke olarak daha hızlı adım atmamız gerekiyor. Ülkemiz halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak inşaa eden 10 ülke arasında yer alıyor. Tamamen milli olarak tasarlanmış mil-gem projesinde yüzde 75 oranında yerlilik sağlandı. Mil-Gem örnek bir projedir.

İNŞALLAH UÇAK GEMİMİZİ DE YAPACAĞIZ"

Ülke güvenliğimiz açısından kritik önemde projelerimiz artacak Savaş gemileri konusunda tamamladığımız 14 adet projemiz bulunuyor. 10 adet projemiz daha var. Tüm bu gelişmeler bölgedeki tehditlere karşı denizcilik alanında verdiğimiz öneme işarettir. İnşallah uçak gemimizi de yapacağız, kararlıyız. Türkiye'nin nereden nereye geldiği bakımında bu projeler çok önemli. Geldiğimiz noktada artık uçak gemisi gibi bu alanın zirvesi olan projeler artık bizim için hayal değildir. Projelerimizi devam ettirmek yeni projelerle donanmamızı güçlendirmekte kararlıyız. Kınalıada Korveti (4. Milgem) Denize İndirme ve İstanbul Fırkateyni (5. Milgem), bu alandaki kararlılığımızın örneğidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 4. milli gemi projesinin ilk kaynağını yaptı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN