Arama

AK Partili siyasilere hain saldırıya tepki

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti'nin ilçe yöneticilerine yönelik terör saldırılarına ilişkin, "Uzantısı siyasilere, sırtını sıvazlayan, kucak açan Avrupa'ya ve tüm destekçilerine rağmen Allah'ın izni ile terörün kökünü kazıyacağız" açıklamasında bulundu.

AK Partili siyasilere hain saldırıya tepki
Yayınlanma Tarihi: 2.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 02.07.2017 19:03

Van'da AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin PKK'lı hainlerce öldürülmesinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak twitter'dan tepki gösterdi. Albayrak, "Katiller siyasileri hedef alırken, siyasi uzantıları ses çıkaramayacak. Sözde 'adalet' diyenler bu katil sevicilerle aynı safta buluşacak. Siyasiler haince şehit edilirken, utanmadan, sıkılmadan, kol kola, siyasetten, adaletten bahsedecekler." dedi.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR



"Dün Orhan Mercan, bugün Aydın Ahi kardeşimiz terör örgütü PKK tarafından şehit edildi. Katilleri de, arkalarındakileri de iyi tanıyoruz.
Katiller siyasileri hedef alırken, siyasi uzantıları ses çıkaramayacak. Sözde 'adalet' diyenler bu katil sevicilerle aynı safta buluşacak.
Siyasiler haince şehit edilirken, utanmadan, sıkılmadan, kol kola, siyasetten, adaletten bahsedecekler.
Bölge insanımızı bu katillere ve siyasi uzantılarına bırakmadık, bırakmayacağız. Bu hareket 80 milyonu topyekun kucaklamaya devam edecek.
Şehirlerinde gösterilerine "özgürlük" diye izin verdikleri katiller siyasileri hedef alırken, Avrupa iki yüzlü terör siyasetine devam etsin.
Uzantısı siyasilere, sırtını sıvazlayan, kucak açan Avrupa'ya ve tüm destekçilerine rağmen, Allah'ın izni ile terörün kökünü kazıyacağız."

EVİNDEN ÇIKARILARAK KATLEDİLDİ

Van'da AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Özalp'ta ilçe başkan yardımcılığı görevini yürüten Ahi'nin saat 22.00 sularında Boğazkesen Mahallesi'ndeki evinden kaçırıldığını söyledi. Aydın Ahi'nin evine yakın bir yerde öldürüldüğünü belirten Soğanda, "İlçe Başkan Yardımcımız, 2 kişi tarafından evinden kaçırıldıktan sonra silahlı saldırıya uğrayarak şehit düştü. Bu saldırıyı lanetliyorum. Camiamızın başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin." dedi.

AK Parti Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar da evine gelen 2 kişinin Ahi'yi zorla götürmek istediğini, bu sırada evin yakınlarında bekleyen birkaç kişinin de silahla ateş açtığını kaydetti. Evinden 20 metre uzağa götürülen Ahi'nin teröristler tarafından öldürüldüğünü bildiren Yıldırımçakar, olayı kınadıklarını dile getirdi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada ise AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin saat 21.30 sularında, bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği vurgulandı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN