Arama

Erdoğan'ın yoğun telefon trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün hem ABD Başkanı Donald Trump ile, hem de Rusya Devlet Başkanı Putin birer görüşme yaparak dünya gündemini değerlendirdi

Erdoğan’ın yoğun telefon trafiği
Yayınlanma Tarihi: 30.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 30.06.2017 22:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün hem ABD Başkanı Donald Trump ile, hem de Rusya Devlet Başkanı Putin birer görüşme yaparak dünya gündemini değerlendirdi

ÖNCE TRUMP

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın telefonda Katar krizini görüştüğünü bildirdi.
Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Beyaz Saray, iki liderin görüşmede Katar krizini ele aldığını açıkladı.
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın telefonda 40 dakika görüştüğünü bildirdi.
Görüşmede Trump ve Erdoğan'ın Suriye'de devam eden çatışmalar, Rakka operasyonu, Katar krizi ve ABD-Türkiye ilişkilerini ele aldıkları tahmin ediliyor. Erdoğan'ın görüşme esnasında Amerikan yönetiminin YPG'ye verdiği silah desteği konusundaki rahatsızlığını da dile getirdiği tahmin edilirken, henüz görüşmeye ilişkin detaylı bir açıklama yapılmadı.

SONRA PUTİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye meselesinin çözümüne yönelik iş birliğinin önemini vurguladı, Astana görüşmelerine değindi, G-20 Zirvesi'nde yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüşmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Suriye meselesinin çözümüne yönelik iş birliğinin önemine dikkati çeken iki lider, Astana görüşmelerine değindi.

Erdoğan ve Putin, Hamburg'ta düzenlencek G-20 Zirvesi'nde yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN