Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Milli Savunma Bakanı Işık, Brüksel’de ABD’li Mattis ile PYD/YPG'yi görüştü

Milli Savunma Bakanı Işık, Brüksel’de ABD’li Mattis ile PYD/YPG'yi görüştü

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve beraberindeki heyet, Brüksel'de ABD Savunma Bakanı James Mattis ile Washington’un Suriye’de YPG’ye silah vermesiyle gerilen ilişkiler gölgesinde biraraya geldi.

Milli Savunma Bakanı Işık, Brüksel’de ABD’li Mattis ile PYD/YPG’yi görüştü
Yayınlanma Tarihi: 29.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 29.06.2017 12:08

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Brüksel'de ABD Savunma Bakanı James Mattis ile bir araya geldi. The Hotel Brussels'de yapılan görüşmede, bölgesel konular, terörle mücadele ve ikili ilişkilerin ele alındı.

Işık, ABD'nin Suriye'de PYD/YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular gündeme geldi. Işık, ABD'nin Suriye'de PYD/YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti. Mattis, PYD/ YPG ile ilişiklerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu tekrarladı.

Ancak, bu görüşmeler devam ederken ABD'li diğer sözcülerin açıklamaları kafalarım karıştırmaya devam ediyor. Diğer sözcüler gün içinde birbirine zıt iki ayrı açıklama yapabiliyorlar. ABD'li sözcü son olarak, Musul operasyonundan sonra da, PKK/PYD/YPG'ye silah yardımını sürdüreceklerini, ihtiyaç duyacakları her türlü desteği vereceklerini de dile getirmişti.

Bu arada, iki bakanın görüşmesinde Katar konusuna yönelik olaraksa sorunun Katar'ın egemenlik hakları çerçevesinde konuşularak bir an önce çözülmesi gerekliliği konusunda görüş birliği oluştu. ABD ve Türkiye'nin NATO müttefiki olarak bölgesel konularda işbirliği içinde çalışmaya devam edecekleri vurgulandı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN