Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Sözde ‘aydın/sanatçı’dan devlete ahlaksız çağrı!

Sözde ‘aydın/sanatçı’dan devlete ahlaksız çağrı!

Kendilerine aydın ve sanatçı diyen 111 kişi, terör örgütü DHKP-C bağlantıları sebebiyle tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gazeteye ilan vererek devlete çağrı yaptı.

Sözde ‘aydın/sanatçı’dan devlete ahlaksız çağrı!
Yayınlanma Tarihi: 27.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 27.06.2017 14:36

Bildiri lobisi, bir çok cinayete ve terör eylemine imza atan DHKP-C'ye gazete ilanıyla destek çıktı ve devlete çağrı yaptı. Kendilerine aydın ve sanatçı diyen 111 kişi DHKP-C bağlantıları sebebiyle tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için harekete geçti.

Bu ilana ilk tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili gazetele verilen ilana ilişkin, "Başınıza gelen en ufak olayda yardım istediğiniz polisin bilgisine, istihbaratına ve tespitlerine güvenmiyorsunuz, savcılara ve hakimlere de güvenmiyorsunuz ancak terör örgütü üyelerine güveniniz sonsuz." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ilanın, "DHKP-C üyesi iki terör örgütü mensubuna hamilik olduğunu" belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Bugün birtakım gazetelerde, DHKP-C terör örgütünün talimatlarına eksiksiz uyan, bu örgütün mensupları için gerçekleri saptırarak ilan verenler. Başınıza gelen en ufak olayda yardım istediğiniz polisin bilgisine, istihbaratına ve tespitlerine güvenmiyorsunuz, savcılara ve hakimlere de güvenmiyorsunuz ancak terör örgütü üyelerine güveniniz sonsuz.

Hepimizin devletini terör örgütü karşısında hareketsiz ve etkisiz hale getirmek, suçlu göstermek için yola çıkanlar. Neyin altına imza attığınızın farkında mısınız?"

YÖNETİCİLERİ AVRUPA'DA YAŞIYOR

Günümüzde, DHKP-C yöneticilerinin önemli bir kısmı İtalya, Almanya, Belçika, Hollanda ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinde yaşıyor.

DHKP-C'NİN TÜRKİYE'DEKİ BAZI EYLEMLERİ

Ocak 1991'de emekli Yarbay Ata Burcu 'nun öldürülmesi ve emekli Korgeneral Hulusi Sayın'ın öldürülmesi.

1991 Nisan ayında eski sıkıyönetim komutanı emekli Tümgeneral Memduh Ünlütürk'ün öldürülmesi.

Şubat 1992'de İstanbul Şişli'de bir kıraathanede oturan gasp masasında görevli 5 polisin öldürülmesi.

Temmuz 1992'de Cağaloğlundaki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına roketatarlı saldırı düzenlenmesi ve emekli Oramiral Kemal Kayacan'ın öldürülmesi

9 Haziran 1995'de Rüştü Erdem isimli polis memuru DYP Şişli binası önünde nöbet tutarken aralarında Sibel Yalçın isimli örgüt üyesinin de bulunduğu üç DHKP-C üyesi militan tarafından öldürülmesi.

29 Eylül 1995'de Tarkan Yağcı ve Serdar Öztürk isimli Jandarma erleri İstanbul Maslak'ta İl Jandarma Alay Komutanlığı giriş kapısı önünde gece nöbeti tutarlarken DHKP-C üyesi Mustafa Duyar ve İsmail Akkol isimli militanlar tarafından çapraz ateşe alınarak öldürüldü.

9 Ocak 1996 tarihinde Sabancı Center'ın 25. katında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı, Toyota SA genel müdürü Haluk Görgün ve başkanlık sekreteri Nilgün Hasefe'nin öldürülmesi.

3 Ocak 2001'de, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğüne, kendisini işadamı olarak tanıtarak giren Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi mensubu Gültekin Koç, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Tanrıverdi'nin odasına giderken dördüncü katta karşılaştığı Tanrıverdi'nin makam şoförünün kendisini durdurması üzerine paniğe kapıldı ve üzerindeki patlayıcıları infilak ettirerek intihar saldırısı gerçekleştirdi. Patlama sonucunda saldırganla birlikte bir sivil öldü, 7 kişi yaralandı.

11 Eylül 2012'de İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'ne DHKP-C üyesi İbrahim Çuhadar tarafından intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda canlı bombanın dışında polis memuru Bülent Özkan hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

9 Aralık 2012'de İstanbul'da Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Yenibosna 75'inci Yıl Polis Merkezi DHKP-C tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda Nebiha Aracı yakalandı.

12 Mart 2014'de Berkin Elvan'ın cenazesinin defnedildiği akşam Okmeydanın'da DHKP-C 'liler ile karşıt görüşlüler arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada Burak Karamanoğlu isimli bir genç DHKP-C 'lilerce vurularak öldürüldü.

31 Mart 2015'te İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda Berkin Elvan davasına bakan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı ve şehit edildi.

1 Nisan 2015'te örgüt üyesi Elif Sultan Kalsen tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne el bombası ve Kalaşnikof tüfeği ile saldırı düzenlendi. Olayda Elif Sultan Kalsen ölürken, 1'i polis 2 kişi yaralandı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN