Arama

Cezaevine randevusuz gelince kapıdan döndü

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Edirne’de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Milletvekili Abdullah Zeydan'ı ziyarete gitti. Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmadığı için tutuklularla görüşemeyen Buldan’ın cezaevi müdürüyle görüşmesine izin verildi.

Cezaevine randevusuz gelince kapıdan döndü
Yayınlanma Tarihi: 27.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 27.06.2017 22:12

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Milletvekili Abdullah Zeydan'ı ziyarete giden HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan kapıda kaldı.

Yaklaşık 50 kişilik grupla Edirne F Tipi Cezaevi önüne gelen Buldan, yapmayı umduğu görüşmeyi Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmadığı için gerçekleştiremedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nü yetersiz bulan HDP'li vekil, "Sadece bir milletvekili tutuklandı diye yollara düşülüp adalet arayışı ebette ki yanlıştır. Bu adalet yürüyüşünün gideceği yer, bu adalet yürüyüşünün gideceği nokta, Edirne Cezaevi'dir" dedi.

Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmadığı için sadece cezaevi müdürüyle görüşmesine izin verilen TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, sadece CHP'li vekil Enis Berberoğlu için değil tutuklu 10 milletvekili için de yürünmesi gerektiğini söyledi.
Jandarmanın ve polis ekiplerinin geniş güvenliği aldığı açıklamanın ardından Buldan'ın beraberindeki grup, 'Siyasi irade yargılanamaz' yazılı pankartı açara, 'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz,' 'Direne direne kazanacağız' sloganları atarak alkışlı protestoda bulunup cezaevi önünden ayrıldı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN