Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Erdoğan: Adalet pankartlarıyla dolaşmak adaleti getirmez

Erdoğan: Adalet pankartlarıyla dolaşmak adaleti getirmez

Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun yargıyı hedef alan sözlerine dikkat çekti ve “138. Madde herkes için çalışır. Yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın” uyarısı yaptı

Erdoğan: Adalet pankartlarıyla dolaşmak adaleti getirmez
Yayınlanma Tarihi: 17.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.06.2017 16:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu'nda konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargıyı hedef alan sözleri ve başlattığı 'adalet' yürüyüşünün yanlışlığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Kuvvetler ayrılığına bizler saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşlarımız saygı duymazsa, o zaman biz bir yere varamayız. Bu konuda söylenecek bir şey varsa bunu söylersiniz ama baskı unsuru olma gayreti içine girerseniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz, A'dan Z'ye herkes için çalışır ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın"

Adalet aramanın makamı var

Türkiye'nin, "Darbe yapmaya kalkışmış ihanet çetesine dahi hukuk devleti ilkesinin dışına çıkmadan davranma erdemini gösteren bir ülke" olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, (Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü) "Eğer yargı bu tür baskılar altında kalırsa, biz yargıdan adaleti nasıl bekleyeceğiz? Ve ürkeklik, yargıya baskı, kusura bakmayın, adaletin gelişini sağlamaz. Öyle elde 'adalet' pankartlarıyla dolaşmak da adaleti getirmez. Eğer adaleti arıyorsan, adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye'de parlamentodur ve parlamentoda kürsüde ne diyeceksen adalet uğruna de, orada bunu dile getir" dedi.

Temmuz'da nereye sığındığı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'na gelip oradan hemen bir araçla Bakırköy Belediye Başkanı'na sığınan ve onun evinde o gece misafir olan kişi bu defa 'ben tankların üzerine çıkarım, tankların önünde dururum' derken o gece neyin üzerine çıktığı belli olmuştur, nereye sığındığı da belli olmuştur" şeklinde konuştu.

Yargı bağımsızlığıyla ilgili Anayasa'nın 138. Maddesinin herkesi kapsadığını, bunun içine siyasilerin de dahil olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Adalete söylenecek bir şey varsa bunu söylersiniz ama baskı unsuru olma gayreti içine girerseniz unutmayın ki 138. madde A'dan Z'ye herkes için çalışır ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın." uyarısında bulundu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN