Arama

Kavurmacı hakkında tutuklama kararı

Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklama kararı verildi.

Kavurmacı hakkında tutuklama kararı
Yayınlanma Tarihi: 16.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.06.2017 00:52

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik dava kapsamında, bir süre önce sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan, "Yakalama Emri" yazısında, "Yakalama Sebebi" bölümünde, sanığın Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunduğu süre içerisinde Silivri Devlet Hastanesi'nden aldırılan 21.3.2017 tarih ve 313 sayılı sağlık kurulu raporu ile "Hapis cezasının infazı veya tutuklu kalmasının mahkumun hayatı için kesin bir tehlike arz etmediğine, ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirebileceğine, hastalığının sürekli bir tedaviyi gerektirmesi gibi zorunlu hallerin olmadığına" karar verildiği anımsatıldı.

Tahliye kararına gerekçe tutulan Acıbadem Hastanesi'nin 18.4.2017 tarihli iç hastalıkları uzmanının görüşünü içerir yazısında belirtilen sağlık sorunlarının ise, bu tarihten önce gerçekleşen ve sanığın tedavi gördüğü rahatsızlıklara ilişkin olduğu vurgulandı.

Bu gerekçelerle yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi.

GÖZALTINA ALINDI
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik dava kapsamında, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Ömer Faruk Kavurmacı gözaltına alındı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN