Arama

  • Anasayfa
  • Galeri
  • Yaşam
  • Hangi bitki hangi hastalığa iyi gelir? Hastalıklara şifa olan bitkiler...

Hangi bitki hangi hastalığa iyi gelir? Hastalıklara şifa olan bitkiler...

Tedavi araçlarından biri olan bitkiler, ilaca benzer bir etki göstererek bedensel fonksiyonları kuvvetlendirir. Bazı bitkiler, vücudun zehirli atıklardan temizlenmesine yardımcı olur. İbni Sina, İbnü'l Baytar gibi geçmişteki önemli alimlerden günümüzdeki bitki uzmanlarına kadar pek çok bilgin, hastalıklara karşı besinlerin gücünden bahsetti. Peki, hangi bitki hangi hastalığa iyi geliyor? Hangi bitkiyi nasıl tüketmek gerekiyor?

  • 2
  • 19
KALP-DAMAR
KALP-DAMAR

Prof. İbrahim Saraçoğlu, ısırganın kanseri önleyici, tümörü yok edici ve vücudumuzdaki kanserojen maddeleri uzaklaştırıcı gücü olduğunu belirtir.

Isırgan otunun bu gücü, kansere karşı savaşan en az on beş tane birbirinden farklı etkin madde bulunmasından kaynaklıdır. Fakat bu maddeler, vücudumuz tarafından istenilen düzeyde emilemediği için yeterli olmaz.

Tek başına başarılı olma ihtimali düşük olan ısırganın akciğer kanserine karşı hem önleyici hem de tedavi edici gücünü arttıran bitkiyse ebegümecidir.

  • 3
  • 19
MAYDONOZ
MAYDONOZ

Maydanozun özellikleri:

Anksiyeteye karşı
Depresyona karşı
Karaciğer metabolizmasını güçlendirici
Hepatit-B'ye karşı
İdrar söktürücü
Vücuda zindelik ve dinçlik kazandırmaya yardımcı
Yüksek tansiyonu engelleyici
Karaciğer yağlanmasına karşı

Doğru şekilde kullanıldığında genel hücre sağlığına yardımcı olan maydanozun metabolizma üzerindeki etkileri çok hızlı bir şekilde oluşur. Diğer kürler ortalama bir hafta sonunda etkisini gösterseler de maydanoz kürü uygulanmaya başladıktan birkaç gün sonra etkisini göstermeye başlar.

  • 4
  • 19
ANKSİYETE
ANKSİYETE

Prof. İbrahim Saraçoğlu, depresyona ve anksiyeteye karşı maydanoz-ıspanak (sabah), tere-ıspanak (akşam) kürü geliştirdi. Saraçoğlu, bu kür uygulanmaya başlandıktan sonra çevreyle daha kolay iletişime girebilme, düşüncelerdeki sakinlik ve rahatlık kendisini göstermeye başlayacağını belirtir. Bununla beraber isteksizlik, sersemlik ve anksiyete de giderek azalır.

Kullanacağınız tere ve maydanozun sararmamış olmasına dikkat ediniz. Sararmış olanları da kullanmayınız. Kullanılacak olan bitkiler maydanoz, ıspanak ve tere otudur. Sabah, maydanoz ve ıspanak akşam ise, ıspanak-tere otu karışımı kullanılır.

HAZIRLANIŞI

Beş-altı yaprak ıspanak ve on-on iki tane maydanoz saplarıyla birlikte, kaynamakta olan iki su bardağı suya atılır ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika yavaş yavaş haşlanır. Soğuduktan sonra bir su bardağı içilir. Her sabah taze olarak hazırlanmalıdır.

Akşam ise ıspanakla tere karışımı hazırlanır. Kaynamakta olan iki su bardağı suyun içerisine saplarıyla birlikte beş-altı adet ıspanak ve dokuz-on tane tere atılır. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra bir su bardağı içilir. Bu her iki kür de yemekten yarım saat önce veya yemekten en az bir saat sonra içilir.

Bu karışımlar bir hafta boyunca her gün uygulanır. Bu uygulamadan sonra 2. haftada iki günde bir uygulanırken, 3. haftada üç günde bir uygulanır. Ondan sonraki haftalarda, haftada bir olmak üzere iki ay boyunca uygulanır ve kür tamamlanmış olur.

  • 5
  • 19
SARIMSAK
SARIMSAK

Sarımsağın özellikleri:

Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kalp krizi ve felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarını önler.
Kolesterol düzeyini düşürür.
Yüksek tansiyonu düşürür.
Kalp kaslarını güçlendirir.
Diş ağrısına iyi gelir.
Mantar tedavisine iyi gelir.
Vücutta oluşan yara ve çıbanları yok eder.

  • 6
  • 19
ÖKSÜRÜK
ÖKSÜRÜK

12. yüzyılda yaşamış İslam âlimlerinden İbnü'l-Baytâr, sarımsağın öksürüğe, göz altlarındaki irine ve kana, diş ağrısına ve egzamaya iyi geldiğini söylemişti. Sarımsağın tuzla ve zeytinyağıyla karıştırılıp ufacık beneklere sürüldüğünde bu benekleri giderdiğini botaniğe dair eserinde yazmıştı. İbnü'l-Baytar, sarımsağın diğer faydalarını şöyle sıralar:

Tuz, zeytinyağı ve balla karıştırılıp egzamalara sürüldüğünde başta olan çıbana, konağa, insanın derisinde pul pul beyazlık ve alaca bir renk peyda eden behak hastalığına fayda sağlar.

İç yağıyla karıştırılıp şişli cerahatlere sürülürse bunu giderir. Pişirip yeseler soğuk öksürüğü giderir.

İbnü'l-Baytâr'ın sağlıklı yaşam için kullandığı bitkiler için tıklayın.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN