Arama

20 ilginç soru 20 doğru cevap

Mona Lisa'nın kaşları neden olmadığından, kekeme insanların nasıl şarkı söyleyebildiğine kadar birçok garip soru zihnimizde dolaşıp durur. Peki, bu soruların cevaplarını biliyor muyuz? İşte, cevabını duyduğunuzda şaşıracağınız 20 soru...

  • 1
  • 20
Pisa Kulesi neden yıkılmıyor?
Pisa Kulesi neden yıkılmıyor?

1173 yılında yapılan kulenin temeli genel olarak mermer ve kireçten oluşmaktadır. Yuvarlak bir temel üzerine inşa edilen Pisa Kulesi ince kum, deniz kabukları ve kil kullanılarak inşa edilmiştir. Kulenin güney tarafındaki toprak daha sıkıştırılabilir bir yapıya sahiptir. Ancak yıllar geçtikçe kule batmak yerine eğilmeye başlamıştır. Aslında kulenin ağırlık merkezinin izdüşümü kendi temel dairesinin içinde kaldığı için Pisa Kulesi yıkılmıyor.

  • 2
  • 20
Sumo güreşçileri neden bu kadar şişmandır?
Sumo güreşçileri neden bu kadar şişmandır?

Newton'un ikinci hareket kuralı olan hız= güç/ hacim eşitliğine göre, ne kadar ağır olursanız rakibinizin sizi yerinizden oynatabilmesi için o kadar çok güç kullanması gerekir. En şişman Sumo güreşçisi 267 kiloydu.

  • 3
  • 20
Kekeme insanlar nasıl normal bir şekilde şarkı söyleyebiliyor?
Kekeme insanlar nasıl normal bir şekilde şarkı söyleyebiliyor?

Bu durumun nedeni olarak, konuşma sırasında beynin sol tarafı etkinken, sayı saymak ya da bilinen bir şarkıyı söylemek gibi mantıksal bir düşünme süreci gerektirmeyen sözlü ifadelerde beynin ağırlıklı olarak sağ tarafının etkin olması olduğu belirtiliyor. Bunun yanında, kekemeler şarkı söylemenin dışında fısıldarken ve kendi seslerini duymadıklarında da takılmadan konuşabiliyor.

  • 4
  • 20
Elmas eriyebilir mi?
Elmas eriyebilir mi?

Her ne kadar elmaslar çok sert olmalarıyla ün salmış olsa da sıcağa karşı o kadar da dayanıklı olmadıklarını söyleyelim. 700 derecenin biraz üstündeki bir sıcaklıkta yanmaya başlayarak çok daha zayıf olan grafite dönüşürler.

  • 5
  • 20
Aşılar nasıl işe yarar?
Aşılar nasıl işe yarar?

Aşı içindeki virüs ya da bakterilerle tanışan bağışıklık sistemi, onunla savaşında kullanacağı antikorları belirler, sonraki karşılaşmada bu savaşın hangi silahla kazanılacağını bildiği için o antikorları hızlıca üretip saldırıya geçer.

Aşılar, belirli bir hastalığa yakalanmadan önce kişilere ulaşıp onların bağışıklanmalarını sağlamak amacıyla verilir. Vücutta savunma mekanizmasını uyararak, hastalık etkenini tanıyan ve bu etkenle karşılaşıldığında onu yakalayıp yok eden koruyucu maddelerin (antikorlar) oluşmasını sağlarlar.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN