Hukuk eğitimi almasına rağmen kaleme aldığı tarih ve seyahat yazıları ile tanınan bir isim Alexander William Kinglake. Eğitimini tamamlayan pek çok İngiliz gibi, neredeyse gelenek haline gelen Doğu seyahatine çıkmış ve 1834 yılında İstanbul'a gelmişti. Kinglake'in İstanbul'a ayak bastığı dönemde, veba salgınının etkisi hala sürüyordu. Peki, Kinglake Osmanlı'daki hangi adetin veba salgınının yayılması ile ilgisini kuruyordu?
1809-1891 yılları arasında yaşayan ve Viktorya çağının ileri gelen tarihçi ve seyahat yazarlarından olan Alexander William Kinglake, Eton College'da eğitimini tamamladıktan sonra 1828 yılında Cambridge Üniversitesi'ne, 1832 yılında ise Lincoln's Inn'e girer.
Hukuk eğitimine rağmen bir hukukçu olarak değil, tarihçi ve yazar olarak tanınır.
19. yüzyılda eğitimini tamamlayan bir İngiliz centilmeni için Doğu seyahatine çıkmak neredeyse bir gelenek haline geldiğinden Kinglake de bir seyahate çıkmaya karar verir.
Belgrad'a 10 kilometre uzaklıktaki Zemlin kasabasından itibaren Türk topraklarına giren Kinglake, İstanbul, İzmir, Kıbrıs, Ürdün, Kahire, Süveyş ve Nablus'a kadar gider.