Arama

Doğmadan önce var olan alışkanlık

Anne karnında su içerisinde gelişimimizi tamamlayarak hayata merhaba diyoruz. Yaşadığımız yer, hayat standartlarımız ve alışkanlıklarımız su ile ilgimizi etkiliyor. Şartlı reflekslerden sayılan yüzme, omurilik tarafından kaydedilen bir bilgi. Kişiden kişiye göre de değişkenlik gösteriyor. Ancak deniz ve göllerin büyük oranda bulunduğu bir ülkede yaşadığımızı düşünürsek herhangi bir acil durumda veya doğal afetlerde yüzme bilmek, kişinin can güvenliği, can kurtarma ve hayatta kalma gerekliliklerinden bir tanesi olarak kabul edilmeli. Özellikle bebeklerin ve çocukların bu temel sporu öğrenmelerinin birçok avantajı var. İşte, yüzmenin çocuklar için faydaları…

  • 1
  • 19
FİZİKSEL GELİŞİMİN DUYGUSAL GELİŞİME KATKISI
FİZİKSEL GELİŞİMİN DUYGUSAL GELİŞİME KATKISI

Fiziksel gelişim çocukların entelektüel ve duygusal gelişimin bir parçası olarak gösteriliyor. Bu nedenle egzersiz çocukların bedensel olduğu kadar zihinsel gelişimi için de önem taşıyor. Uzmanlar, düzenli olarak spor yapan çocuklarda öğrenme kapasitesi ve kendine güven duygusunun geliştiğini hatırlatıyor. Uzmanlara göre yüzme, tüm vücudu kullanmayı gerektirdiğinden, kardiyovasküler dayanıklılık, kas gücü ve esnekliği aynı anda kazandıran birkaç spordan biri. Bu nedenle çocukların gelişimine çok önemli katkı sağladığı üzerinde önemle duruluyor.

  • 2
  • 19
SAKATLANMA VE YARALANMA RİSKİ ÇOK AZ
SAKATLANMA VE YARALANMA RİSKİ ÇOK AZ

Yüzmek, yürümek kadar doğal ve aynı zamanda kolay bir spordur. Dünyada çocukların gelişimi anlamında da temel sporlar arasında önemli yeri bulunuyor. Üstelik yüzme sporunda eklemler ve bağlar herhangi bir spora göre daha az zorlandığı için, suda yapılan egzersizlerde sakatlanma ve yaralanma olayı karadaki egzersizlere oranla yüzde 90 da az.

  • 3
  • 19
YÜZMEYE KAÇ YAŞINDA BAŞLANMALI?
YÜZMEYE KAÇ YAŞINDA BAŞLANMALI?

0-1 yaş arasındaki bebekler 20 dakika, haftada 1 gün yüzmeli. 1-3 yaş arasındaki çocuklar 30 dakika, haftada 1 gün; 3-5 yaş arasındaki çocuklar 30-45 dakika, haftada 1 veya 2 gün; 5-8 yaş arasındaki çocuklar 45 dakika, haftada 2 gün; 8-15 yaş arasındaki çocuklar 45-50 dakika, haftada 2 veya 3 gün; 16 ve 16 yaş üzeri gençler ile yetişkin yüzme eğitimi 60 dakika, haftada 2 veya 3 gün olmalıdır. Bu süreler yüzme eğitimi için uygun görülse de yapılacak aktiviteler mutlaka profesyonel eğitmenler gözetiminde yapılmalıdır.

  • 4
  • 19
ÇOCUK HER DENEYİMDE ÇEVRESİNİ TAKLİT EDER
ÇOCUK HER DENEYİMDE ÇEVRESİNİ TAKLİT EDER

Çocuklar yeni bir deneyim yaşayacakları zaman çevresindekilerin nasıl davrandığına bakar ve onları taklit eder. Dolayısıyla, çocukların sudan korkmasının nedenlerinden biri, anne – babanın ya da bakımıyla ilgilenen kişinin yaklaşımıyla alakalıdır.

  • 5
  • 19
ÇOCUĞU SUYA SOKARKEN ACELE ETMEYİN
ÇOCUĞU SUYA SOKARKEN ACELE ETMEYİN

Çocuğunuzu suya (duş, küvet vb ) veya havuza sokarken aceleci davranmayın, olabildiğince sakin kalın ve sabırlı olun. Aceleci tutumunuz veya hatalı bir adımınız işinizi daha da zorlaştırır. Bırakın çocuk ortama ayak uydurana kadar suyun veya havuzun kenarında oynasın. Suyla ilişkisi zor olan çocuklar için evde anne-baba ile yüz-göz yıkama alıştırmaları, birlikte duşun altında durma, gözleri ve ağzı açma gibi alıştırmalar yapılabilir. Daha ileriki durumlar için profesyonel yardım alınması tavsiye edilebilir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN