Fransız sanatçı yeni performansında ‘kuluçkaya yattı’
Yayınlanma Tarihi:
16.06.2017 18:30
Fransız sanatçı Abraham Poincheval, tavuk yumurtalarının üzerinde kuluçkaya yatarak civcivlerin dünyaya gelmesini bekliyor. Sanatçı, bir erkeğin embriyo büyütmesini göstermek istiyor.
1/11
Fransız sanatçı Abraham Poincheval ilginç bir performansa imza atıyor. Son enstalasyon çalışmasının bir parçası olarak 'kuluçkaya yattı'.
2/11
Tavuk yumurtalarını çatlatmaya çalışan Poincheval'in performansının başarısızlıkla sonuçlanacağı ve doğmamış civcivleri öldüreceği, uzmanların ortak görüşü.
3/11
Poincheval, 'Yumurta' (Egg) adını verdiği performansında, camın içinde bulunan 12 tane yumurtanın üzerinde oturuyor.
4/11
Bir erkek figürün embriyo büyütmesini göstermek isteyen 44 yaşındaki sanatçı, Palais de Tokyo Müzesi'ndeki performansında, başkalaşım ve cinsiyet sorusunu gündeme getirmeyi amaçlıyor.
5/11
Bilim insanları, Poincheval'in sanat performansını desteklemiyor. Sanatçının, bir düzine yumurtayı sağlıklı gelişme ortamından mahrum bırakmak anlamına geldiğini söyleyen uzmanlar, insanın tavuklara kıyasla daha düşük vücut ısısına sahip olduğunu belirtiyor.