Arama

Üç aylarda yapılacak ibadetler nelerdir? 3 aylar ibadeti nelerdir?

Üç aylar, Müslümanlara açılmış bir fırsat kapısıdır. 2020 Recep, Şaban ve Ramazan ayları başladı. Haram ayı olan ve tövbe kapılarının açılacağı ay olan 3 ayların birincisi Recep ayı 25 Şubat Salı günü başlıyor. Peki, 3 aylar ibadetleri nelerdir? Üç aylarda yapılacak ibadetler neler? Üç aylarda yapılması gereken ibadetler nelerdir? İşte 3 aylarda yapılması gereken ibadetler...

  • 1
  • 19
2020 ÜÇ AYLAR YAPILACAK İBADETLER NELER?
2020 ÜÇ AYLAR YAPILACAK İBADETLER NELER?

3 aylar, 2020 yılında Receb ayının ilk günü olan 25 Şubat Salı günü başlayacak. 3 aylar ibadetleri nelerdir? 3 aylar karşılama orucu kaç gün tutulur? Üç aylarda neler yapılır? Soruları Müslüman aleminin en çok merak ettiği konulardan biri oldu.

  • 2
  • 19
ÜÇ AYLARIN DİNDEKİ YERİ NEDİR?
ÜÇ AYLARIN DİNDEKİ YERİ NEDİR?

Üç ayların dindeki yeri Hicri takvime göre mukaddes sayılan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının bulunması ve İslam dinindeki beş mübarek gecenin dördünün bu aylarda yer alması nedeniyle oldukça önemlidir.

Mukaddes sayılan ibadetler üç aylarda arttırılır. Dini görevlerin yerine getirilmesi konusunda daha hassas davranılır.

  • 3
  • 19
ÜÇ AYLAR MÜBAREK GÜN VE GECELER NELER?
ÜÇ AYLAR MÜBAREK GÜN VE GECELER NELER?

Mübarek Geceler, bazi Müslümanlarca kutsal sayılan gecelerdir. Bu gecelere "Kandil Geceleri" denir. Kandil Geceleri Peygamber'in uygulamasında yoktur.

  • 4
  • 19
ÜÇ AYLARDA İBADET YAPMANIN ÖNEMİ NEDİR?
ÜÇ AYLARDA İBADET YAPMANIN ÖNEMİ NEDİR?

Bu aylarda ibadet yapmak müminler için oldukça faziletlidir. Peygamber Efendimiz "Şaban, Recep ile Ramazan arasında insanların kendisinden gafil oldukları bir aydır. Hâlbuki o, içerisinde amellerin Allah'a sunulduğu bir aydır." (6 Şevkanî, Neylü'l-evtâr, IV, 276.) buyurmuştur.

Üç aylar orucu nasıl tutulur?

  • 5
  • 19
ÜÇ AYLARDA ORUÇ TUTMANIN HÜKMÜ NEDİR?
ÜÇ AYLARDA ORUÇ TUTMANIN HÜKMÜ NEDİR?

Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde "Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185).

Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu ancak Ramazan'ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79).

Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dini bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN