Arama

Osmanlıca öğrenmenizi kolaylaştıracak kitaplar

XI. yüzyıldan XX. yüzyıl başlarına kadar geçen zaman diliminde Müslüman Türklerin hâkim olduğu geniş coğrafyada İslamiyet'in şekillendirdiği kültür ve mana iklimi, günümüzde Osmanlıca ya da Osmanlı Türkçesi adıyla bilinen bir dilinin gelişmesine olanak sağladı. Arapça, Farsça, Türkçe sözcükler ve yapılardan oluşan bu "yazı dili" yüzyıllar içinde Osmanlı tebaası olan ya da olmayan farklı ulusların dillerinden giren yeni sözcüklerle daha da zenginleşti. Bir ilim ve kültür hazinesi olan Osmanlıca, bir zamanlar bütünüyle yokluğa terk edilmişken artık sahip çıkılıyor. Günümüzde Osmanlı alfabesini kullanmasak da bu medeniyet eserlerini okumayı isteyen pek çok kişi bulunuyor. İşte sizlere Osmanlıca öğrenizi kolaylaştıracak kitapları derledik.

  • 2
  • 15
OSMANLICA ÖĞRENELİM
OSMANLICA ÖĞRENELİM

Altı yüz sene üç kıtada hüküm sürmüş olan Osmanlı devletinin tarihi içerisinde ortaya çıkmış muhteşem bir ilim ve kültür hazinesi ve o hazinenin anahtarı olan Osmanlıca, bir zamanlar bütünüyle yokluğa terk edilmişken şimdi idare ve yeni nesil bu eşsiz kültür hazinesine sahip çıkıyor.
Osmanlıca, gerçekte öğrenilmesi çok kolay, yazması çok pratik, zengin Türkçeyi ifade eden bir yazı dilidir. Osmanlıca denilen "zengin Türkçenin" kelime hazinesi iki yüz bini geçer. Bugün ise insanlarımızın birçoğu birkaç yüz kelime ile düşünüyor, konuşuyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın...

  • 3
  • 15
OSMANLICA DERSLERİ
OSMANLICA DERSLERİ

Şu anda kütüphanelerde, arşivlerde"okunmayı bekleyen" yüz binlerce Osmanlıca kitap, risale, mecmua, vesika bulunuyor.Kendi kültürümüzün "öz malı" olan bu "eskimez" yazımıza sahip çıkmanın yolu bu yazıyı öğrenmekten geçiyor.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın...

  • 4
  • 15
OSMANLI TÜRKÇESİ
OSMANLI TÜRKÇESİ

Osmanlı Tarihi, kaynak bakımından zengin bir alandır ve içinde, altı asrı aşkın bir medeniyeti barındırır. Bu uzun tarihin hemen her dönemi için kütüphanelerimizde, başka ülke kütüphanelerinde pek çok yazma ve matbu metin bulunur. Bütün bu kaynakların okunup anlaşılabilmesi ve değerlendirilebilmesi, diline vakıf olmakla mümkündür.

Tarihin dışında, kütüphanelerimizde, edebiyattan felsefeye; mantıktan coğrafyaya; tıptan mühendisliğe; matematikten astronomiye, hemen her bilgi alanıyla ilgili metinler mevcuttur. Bilim tarihi çerçevesinde bakıldığında; tarih, sanat tarihi ve edebiyat dışında diğer bilgi alan uzmanlarının da Osmanlı Türkçesine muhtaç oldukları bir gerçektir.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın...

  • 5
  • 15
OSMANLI TÜRKÇESİ
OSMANLI TÜRKÇESİ

Türkçe, Türklerin dünya üzerindeki coğrafî yayılışlarına bağlı olarak, değişik zaman dilimlerinde ve yerlerde kullanılan zengin bir dildir. Osmanlı coğrafyasında uzun yıllar kullanılan Osmanlı alfabesiyle yazılmış metin, belge ve yazıtların kolaylıkla okunup anlaşılmasını yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan bu kitapta Osmanlı Türkçesinin temel gramer özellikleri ele alınmasının yanında hem bu özellikleri içeren hem de yüzyıllar içerisindeki çeşitliliği yansıtan tarihî metinlere de yer verildi. Ayrıca pek çok türde belge ve yazıt da kitaba eklendi.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın...

  • 6
  • 15
OSMANLI TÜRKÇESİ
OSMANLI TÜRKÇESİ

14. yüzyıldan 20. yüzyılın başına kadar geçen süre içinde doğup gelişen Osmanlı Türkçesi, altı asrın tarihini, kültürünü, birikimini de içinde taşıyor. Dolayısıyla geçmişimizi bilmek ve anlamak isteyen herkesin ilk yapması gerekenlerden biri de Osmanlı Türkçesi öğrenmek. Osmanlı alfabesinin harf özelliklerini, harflerin birleşimini, hece ve kelime örneklerinin yanı sıra Osmanlı Türkçesinin yüzlerce yıllık kullanım sahasından örnek metinleri bulur.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın...

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN