Arama

Korku edebiyatının 10 kült kitabından 10 alıntı

Korku, hiç şüphesiz insan varlığının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu duygudan doğan korku edebiyatı ise bir kaçış değil, kaçtıklarımıza dönüş edebiyatıdır. Bazen insanın içinde uyumakta olan bir canavarı, bazense anlatmaya korkulan kâbusları işleyen korku edebiyatının 10 kült kitabından 10 alıntıyı sizler için derledik.

  • 1
  • 20
Kitabın yayın tarihi: 1886
Kitabın yayın tarihi: 1886

"Bazen, insanların yaptıkları kötülüklerin ardında yatan güçlü dürtüleri neredeyse imrenerek merak eder ve en nihayetinde onları kınamaktansa onlara el uzatmayı yeğlerdi."

  • 2
  • 20
Dr. Jekyll ve Mr. Hyde'in Tuhaf Hikâyesi - Robert Louis Stevenson
Dr. Jekyll ve Mr. Hyde’in Tuhaf Hikâyesi - Robert Louis Stevenson

Dr. Jekyll ve Mr. Hyde, insan varoluşundaki tezat yönlerin hissedilmeye başlandığı, ancak toplumun katı ahlaki kalıplarının birini yücelttiği, ötekini iğrenç ve suçlu kıldığı bir dönemde, çift yönlülük üzerine yazılmış modern bir mit haline gelen bir hikâyenin kahramanıdır.

19. yüzyılın sonlarına doğru, edebiyatla uğraşanların neredeyse doktorlardan daha fazla farkına vardığı benliğin çetrefilli yanlarına dair olan bu klasik metin, defalarca aslına sadık olarak ya da çeşitlemeleriyle filme de aktarıldı ve karakterinin çift yönlülüğü farklı biçimlerde yorumlandı.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…

  • 3
  • 20
Kitabın yayın tarihi: 1823
Kitabın yayın tarihi: 1823

"Bilginin ne garip doğası var! Bir kez yakaladı mı, yosunun kayaya tutunduğu gibi tutunuyor akla."

  • 4
  • 20
Kitabın yayın tarihi: Frankenstein - Mary Shelley
Kitabın yayın tarihi: Frankenstein - Mary Shelley

"Bilinen en eski korku romanlarından biri olan bu romanda Dr. Frankenstein bilimin ona sunduklarıyla lider rolüne bürünerek ölümsüzlüğü elde etmenin kör arzusuyla çalışmalar yapmaktadır. Mükemmelliğe doğru ulaşmaya çabalarken aslında nasıl trajik bir yolda ilerlediğini fark etmeyen sıra dışı bir zekâya sahip doktorun, çevresine ve kendisine yarattığına verdiği zararı görebilecek midir?

18. yüzyılda kaleme alınan, gotik edebiyatın ve korku türünün gözde örneklerinden birisi olan Frankenstein, sadece bir yaratığın bilim kurgu hikâyesini anlatmakla kalmaz, aynı zamanda eleştirel bir dile sahip felsefi metin olarak da okunabilir.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…

  • 5
  • 20
Kitabın yayın tarihi: 1898
Kitabın yayın tarihi: 1898

''Kitaplarda rastladığımız, sevdiğimiz gerçek şövalyeler kazandıkları üstünlüğü hiçbir zaman karşısındakinin yüzüne vurmazlar.''

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN