Arama

  • Anasayfa
  • Ekonomi
  • Bakan Albayrak: Kesintiye gitmediğimiz ilk kışımız olacak

Bakan Albayrak: Kesintiye gitmediğimiz ilk kışımız olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 8. Türkiye Enerji Zirvesinde yaptığı konuşmada, "Hiçbir kesintiye gitmediğimiz ilk kışımız olacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak: Kesintiye gitmediğimiz ilk kışımız olacak
Yayınlanma Tarihi: 11.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 11.10.2017 14:00
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 8. Türkiye Enerji Zirvesi'nde yaptığı açıklamada "doğalgazda kesinti riski olup olmadığı" sorusunu yanıtladı.

Bakan Albayrak'ın açıklamaları;

KESİNTİ RİSKİ VAR MI?

​Bu çok önemli bir konu. Doğalgaz artık Türkiye'nin enerji portföyünde önemli bir gerçek. 40 milyon vatandaş bu konfordan faydalanıyor. Önümüzdeki yatırım planında önümüzdeki yılda 80 ve 40, sonraki yılda 250 ilçeyle 81 ilin tamamına doğalgaz gidecek. Yaklaşık 50 milyon vatandaşımızın kullandığı bir altyapı.

ELEKTRİK ENERJİSİ PORTFÖYÜ

Gazda, kömürde, güneşte, rüzgarda inşallah nükleerin de devreye girmesi ile eşit denge sağlanacak. Bunun risk oluşturmaması hususu, farklı stratejik adımlarla alakalıdır.

Türkiye olarak dedik ki LNG ve FCRU açısından hızlı yol almamız lazım. Bu yıl sonu itibarıyla bu kışa 280 milyon metreküpün üzerine çıkacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Tüketimin arttığı kış aylarında 260 milyonları bulduğumuz dönemlerde eskiden kısıntılara giriyorduk. Bu kış büyük bir sıkıntı ve problem yaşamazsak hiçbir kesintiye gitmeyecek ilk kışımız olacak.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN