Arama

"Darbe başarılı olsaydı, ekonomi de çökecekti"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz FETÖ'cü darbe girişiminin ekonomiye verdiği zararını açıkladı ve "FETÖ darbesinde Türk ekonomi büyük bir direnç gösterdi" dedi

Darbe başarılı olsaydı, ekonomi de çökecekti
Yayınlanma Tarihi: 16.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.08.2017 23:14

AK Parti ekonomi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin yaklaşık 17 milyar dolar ekonomik zararının olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisi büyük direnç gösterdi. Çok hızlı bir şekilde darbenin etkisinden kurtuldu. Eğer darbe başarılı olsaydı, ekonomik çöküşle karşı karşıya kalacaktık. Ekonomimiz öldürücü bir darbe yiyecekti. Ekonomimiz belli hasarlar da alsa da yolumuza devam ettik" dedi. Yılmaz, devlet kurumlarında yapılan FETÖ temizliğine dikkat çekerek, "Hainlerden temizlenen kurumlar, ekonomimizde daha etkin büyüme sağlayacaktır" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, ekonomi muhabirleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Bu yıl makro göstergelerin tamamında iyiye gidiş olduğunu kaydeden Yılmaz, "3'üncü çeyrekte muhtemelen en yüksek büyüme oranını göreceğiz. Türkiye ekonomisi 2017 yılında oldukça iyi bir performans gösteriyor. İstihdam dostu bir büyüme sağlamak durumundayız" diye konuştu.
İKİNCİ ATILIM AŞAMASINDAYIZ
Türkiye'nin son 15 yılda önemli bir mesafe kat ettiğini belirten Yılmaz, "Ancak bu yetmez. Türkiye'nin yeni bir atılıma ihtiyacı var. Şu anda Türkiye ikinci bir atılıma hazırlanma aşamasında. Amacımız, Türkiye'yi yüksek gelir ligine çıkartmak. Şimdi ince işçilik dönemidir. Önümüzdeki dönemde sadece makro ekonomi ile ilgilenmeyeceğiz, bundan sonra mikro konularda daha fazla çalışacağız. Amacımız, yüksek ve kapsayıcı büyüme olacak" dedi
CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ
Yılmaz, 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devreye girmesiyle ekonominin kurumsal bir güvenceye kavuşacağını ifade etti. Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızdan ve AK Parti'den kaynaklanan bir güven ve istikrar yaşıyor Türkiye. Önümüzdeki dönem ise yeni yönetim sistemiyle birlikte artık sistemden kaynaklanan bir güven ve istikrar olacak. Yani sistemin kendisi güçlü ve istikrarlı yönetimleri garanti edecek. Bu durumda ekonomimize güç verecek. Ülkemizin yüksek gelir ligine çıkma hedefine katkı sağlayacak" dedi.


15 TEMMUZ'UN MALİYETİ 17 MİLYAR
Yılmaz, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'ye ekonomik olarak faturasını açıkladı. Darbelerin faturasının dolaylı ve doğrudan birçok etkisinin söz konusu olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:
"Bütün bu etkilerin özetlendiği alan büyüme diye düşünüyorum. Darbe girişimi olmasaydı ekonomi ne kadar büyürdü? İlk 6 ayına baktığımız zaman yüzde 5'e yakın bir büyüme görüyoruz. Yüzde 5'in ikinci 6 ayda da darbe girişimi olmasaydı devam edeceğini varsayarsak yüzde 5'e yakın büyümeyle 2016'yı Türkiye ekonomisi kapatırdı. Darbe girişiminde sonrasında Türkiye 2,9 büyüdü. Büyümede 2 puanlık bir kayıp oldu. Bunun da karşılığı 17 milyar dolar gibi bir rakamdır. Orta ve uzun vadede Türkiye bunu çok hızlı bir şekilde atlattı."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN