Arama

  • Anasayfa
  • Eğitim
  • TEOG’da 240 sorusunun hepsini doğru yapan öğrenci sayısı sadece 665

TEOG’da 240 sorusunun hepsini doğru yapan öğrenci sayısı sadece 665

MEB Müsteşarı Tekin'den velilere çağrı: "Yaz tatilinde çocuklarınızı yaz kampları, dağ, gençlik kampları gibi ortamlara gönderebilirsiniz. Sanat kursları, Kur'an-ı Kerim kurslarına gidebilirler. Çocuklarımızın yeterliliklerini ve çocukluklarını geliştirebilecekleri mekanizmalara yönlendirilmelerini özellikle öneririm"

TEOG’da 240 sorusunun hepsini doğru yapan öğrenci sayısı sadece 665
Yayınlanma Tarihi: 8.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 19.06.2017 12:08
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına ilişkin "Toplam 12 dersin 240 sorusunun hepsini doğru yapan öğrenciler teorik olarak diğerlerinin önündedir. Onun sayısı da sadece 665'tir. 665 kişi her iki dönemde bütün soruları doğru cevaplayan öğrenci sayısıdır." dedi.

Tekin, TEOG sınavında tüm soruları doğru yanıtlayan öğrenci sayısının fazla olmasına yönelik eleştiriler ve gündemdeki diğer konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2013 yılında temel eğitimden ortaöğretime geçişte sınav uygulamasını kaldırdıklarını belirten Tekin, TEOG'un merkezi ortak sınav olduğunu ve öğrencinin okulunda yapılan herhangi bir sınavdan farksız olmadığını söyledi.

Tekin, TEOG'da tüm soruları doğru yanıtlayan 17 bin öğrencinin olmasının şaşırtıcı olmadığını belirterek şunları kaydetti: "Normal yazılıda çocuklarımız Türkçe dersinin, Matematik dersinin birinci, ikinci yazılılarında nasıl 100 alan, öğretmenin sorduğu bütün sorulara doğru yanıt veren öğrencimiz varsa, burada da var. Eğer birinci değerlendirmesi yapacaksak şunu yapabiliriz. Birinci dönem 6 dersten bir yazılı sınavını ortak yaptık. İkinci dönem de 6 dersten bir yazılı sınavını ortak yaptık. Toplam 12 dersten 240 sorunun hepsini doğru yapan öğrenciler, teorik olarak diğerlerinin önündedir. Onun sayısı da sadece 665'tir. 665 kişi her iki dönemde bütün soruları doğru cevaplayan öğrenci sayısıdır."

Tekin, TEOG'un liseye geçmek için kullanılmadığını, okul başarısını ölçmek için de kullanılan bir sınav olduğunun altını çizdi.

Soruların kolay olduğuna yönelik eleştirilerin sendikacılardan geldiğini kaydeden Tekin, "Otursunlar bu soruları kendileri çözsünler. Uzman öğretmenlere çözdürmesinler. Eğer kolay diyorlarsa itirazım yok. Madem sorular kolaydı, endişeleri vardı. Niye sınav yaptığımız hafta çıkıp, 'Milli Eğitim Bakanlığı soruları kolay sordu, başarı yükselecek', niye böyle bir şey söylemediler? Bu analizler sorular üzerinden değil, sonuçlar üzerinden yapılmıştır, külliyen yanlıştır. Bu sınavı da diğer sınavlardaki kriterlere göre yaptık." diye konuştu.

Tekin, 30 Haziran'da ortaokullardan liseye geçişte kullanılan Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ilan edeceklerini ve özel okulların kayıt ekranını açacaklarını da bildirdi.

Müsteşar Tekin, yarın karne alarak yaz tatiline çıkacak öğrencilere ve velilere yönelik ise "Yaz tatilinde çocuklarınızı yaz kampları, dağ, gençlik kampları gibi ortamlara gönderebilirsiniz. Sanat kursları, Kur'an-ı Kerim kurslarına gidebilirler. Çocuklarımızın yeterliliklerini ve çocukluklarını geliştirebilecekleri mekanizmalara yönlendirilmelerini özellikle öneririm." dedi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN