Arama

Sıra dışı yazı evleri!

Yazarlar ayağa kalkma, iyileşme ve olayların üstesinden gelmek için yazar. Fakat bu yazılara başlarken olabildiğince odaklanmalı, kendiyle baş başa kalabilmeli. İşte bu yüzden, zaman ve mekânı koruma altına alabilmeli. İşte sizler için yazılarınızı yazarken kendinizden bile koruyacağınız mekânları derledik.

Sıra dışı yazı evleri!
Yayınlanma Tarihi: 17.4.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.04.2018 18:20

DENİZDEN GELEN İLHAM

Denizler yüzyıllardır sanatçılara ilham verir. Herhangi özel bir yaratıcı uygulama gibi, bir tekne yelken sabit farkındalık ve ayarlama gerektirdiği fikrinden yola çıkan Offshore Residency, programı yazarlara deniz üzerinde yazı yazma fırsatı veriyor.


Geleneksel odaların dışında denizle içi içe bir yaşamla yazarlara yeni bir deneyim ve ilham vermeyi amaçlıyor. Görsel sanatlar alanında çalışanlara da açık olan programa kabul edilenler, yelkenlinin içinde tarihî bir alana doğru bir haftalık bir yolculuğa çıkıyor. Program tarafından koordine edilen özel sergiler, projeler, konuşmalar, sunumlar ve etkinlikler aracılığıyla yerel topluluklara doğru belirli tarihi bölgelere gidiyorlar.


KUZEY IŞIKLARIYLA YAZMAK

Yelkenli gemiyle Kuzey Kutup Dairesi'ne açılan The Artctic Circle program, yaratıcı bireyleri güçlendirmeyi amaçlıyor. Sanatçı ve bilim adamlarını buluşturan programla disiplinler arası işbirliği ile kendilerine yeni bir deneyim sağlıyor. Ev, çalışma alanı, ortak kullanım alanları, yaratıcılık alanları ile donatılan gemi fantastik ve bilim kurgu yazarlarının ilgisini çekebilir.


ŞATODA YAZMAK

Zamanın karmaşasından kurtulmak isteyen yazar ve sanatçıları, Civitella Ranieri Vakfı, 15. yüzyıldan kalma kalede bir araya getiriyor. Sanatçılar, altı hafta boyunca şatodaki odalarda yazıyor, bahçelerinde dolanıyor.


JACK KEROUAC'LA YOLA ÇIKMA

Yazı yazarken, geçmişle bağlantı kuran yazarların tercih edebileceği yerlerden biri de Jack Kerouac'ın Orlando'daki ahşap evi. Kerouac, Zen Kaçıkları adlı eserini annesiyle beraber yaşadığı evde yazdı.


DENİZ FENERİNDE YOL ALMA

Dünyayla irtibatı geçici süreyle kopartıp, deniz fenerinde yazmak isteyen yazarların dikkatini çekecek bir seçenek. İskoçya'da Shetland Adaları'nda bulunan Sumburgh Head deniz feneri, tüm sanatçılara açık.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN