Arama

Türkiye’nin stratejisinde Sincar neden önemli?

Zeytin Dalı Harekatı’nın (ZDH) ardından Afrin’in terörden arındırılmasıyla Kuzey Irak’taki, özellikle Sincar’daki PKK varlığı Türkiye’de ana gündem maddelerinden biri oldu. Türkiye’nin önleyici müdahale stratejisinde Sincar’ın yeri nedir; PKK Sincar’da nasıl tutundu ve neyi hedefliyor?

Türkiye’nin stratejisinde Sincar neden önemli?
Yayınlanma Tarihi: 13.6.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 13.06.2018 18:22

Zeytin Dalı Harekatı'nın (ZDH) ardından Afrin'in terörden arındırılmasıyla Kuzey Irak'taki –özellikle Sincar'daki– PKK varlığı Türkiye'de ana gündem maddelerinden biri oldu.

ZDH, Fırat Kalkanı Harekatı'nda (FKH) güçlü şekilde uygulamaya konulan "terörle mücadelede önleyici müdahale" stratejisinin devamı niteliğinde. Türkiye birbiriyle iç içe geçmiş taktik hamleleri stratejik bir plan dahilinde terörü kaynağında bitirmek için uygulamaya koyuyor. Bu düzlemde Kuzey Irak'taki terör üslerinin bu stratejinin dışında kalması düşünülemez.

Türkiye bir taraftan Sincar'da PKK varlığına müsamaha göstermeyeceğini kararlılıkla ifade ederken diğer taraftan Kandil'e uzanarak terör hedeflerine operasyon yapıyor. FKH ve ZDH sahada fiili gerçeklik yaratarak Türkiye'nin terörle mücadelede elini güçlendiriyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde Türkiye'nin Kuzey Irak'ta terörle mücadelede daha etkin adımlar atacağı öngörülüyor.

Emrah Kekilli, SETA Perspektif'te yayımlanan son makalesinde bölgedeki dinamiklere değindi. Kekilli, "Türkiye'nin önleyici müdahale stratejisinde Sincar'ın yeri nedir?", "PKK Sincar'da nasıl tutundu ve neyi hedefliyor?" ve "Sincar'da terörle mücadele için konjonktürel imkanlar nelerdir?" sorularını yanıtlıyor.

Emrah Kekilli'nin "Irak'ta terörle mücadele: Sincar'ı PKK'dan temizlemek" adlı makalesinin tamamını okumak için tıklayın.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN