Arama

Alman kadın Müslüman oldu

İslamiyeti seçen Alman vatandaşı Silke Daniele Sommer, "Nisa" adını aldı. Yaklaşık 7 yıldır Antalya'da bir otelde çalışan 44 yaşındaki Sommer, uzun süre araştırma yaptıktan sonra Müslüman olmaya karar verdi. Sommer, "Bu yolu seçtim. Düşünmek farklı, yapmak farklı. Şimdi her şey güzel, çok sevindim. Her zaman buradayım, bir daha dönmeyeceğim" şeklinde konuştu.

Alman kadın Müslüman oldu
Yayınlanma Tarihi: 30.1.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 30.01.2018 12:11

Türkiye'de yaşayan Alman vatandaşı Silke Daniele Sommer, Hatay'ın Hassa ilçesinde Müslüman olarak "Nisa" ismini aldı.

Yaklaşık 7 yıldır Antalya'da bir otelde çalışan 44 yaşındaki Sommer, uzun süre araştırma yaptıktan sonra Müslüman olmaya karar verdi.


Sommer, Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan arkadaşı Hatice Sarıbay'dan yardım istedi.

"TÜRKİYE'DE MÜSLÜMANLIK HAKKINDA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"

Davet üzerine Hassa ilçesine gelen Sommer'e ilçe müftülüğünde Müftü Abdulhalık Ocakhanoğlu tarafından İslamiyet kuralları hakkında bilgi verildi. Sommer, daha sonra şahitlerin huzurunda Kelime-i şehadet getirerek, Müslüman oldu.

"Nisa" adını alan Sommer'a, Ocakhanoğlu tarafından ihtida belgesi verildi, Kur'an-ı Kerim ve peygamberlerin hayatını anlatan kitap hediye edildi.


Sommer, 7 senedir çalıştığı Türkiye'de Müslümanlık hakkında birçok şey öğrendiğini söyledi.

Yaşamını Türkiye'de sürdürmeyi düşündüğünü aktaran Sommer, "Çok uzun zaman düşündüm. En yakın arkadaşım bana yardım etti. Çok güvendim. Bu yolu seçtim. Düşünmek farklı, yapmak farklı. Şimdi her şey güzel, çok sevindim. Her zaman buradayım, bir daha dönmeyeceğim. Burası çok güzel." dedi.


"NİSA SURESİ'NDEN ETKİLENDİM!"

Sommer, Nisa Suresi'nden etkilenerek ismine karar verdiğini de sözlerine ekledi.

Hatice Sarıbay da bir seyahat esnasında tanıştıkları Sommer ile çok iyi arkadaş olduklarını anlatarak, arkadaşının İslamiyet hakkında merak ettikleri konuları elinden geldiğince anlatmaya çalıştığını söyledi.


Daha sonra Sommer'in hür iradesiyle böyle bir tercih yaptığını aktaran Sarıbay, "Müftülükteki arkadaşlarla irtibata geçtik. İşlemleri başlattık. Buraya gelerek tercihini yaptı. Böyle bir şeye vesile olduğum için çok mutluyum." dedi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN