Arama

Arapça öğrenmek isteyenlerin yeni adresi

Ortadoğu'da yaşanan krizler ve iç çatışmalar, Arapça öğreniminde Sudan'ı ön plana çıkardı. Arapça eğitiminin yanı sıra diğer bölümlerde okuyan yaklaşık 150 Türk öğrenci, Sudan'da yüksek öğrenim görüyor.

Arapça öğrenmek isteyenlerin yeni adresi
Yayınlanma Tarihi: 17.1.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.01.2018 14:06

Ortadoğu'daki bazı ülkelerde son yıllarda yaşanan krizler ve iç çatışmalar, Arapça eğitimi almak isteyen Türk öğrencileri Kuzey Afrika'daki Sudan'a yöneltti.

Yaklaşık 87 ülkeden öğrenci barındıran Sudan, son yıllarda Arapça öğrenmek isteyen Türk öğrencilerin ilgisini çekmeye başladı. Ortadoğu'da yaşanan krizler ve iç çatışmalar Sudan'ı, Arapça öğrenmek isteyenlerin adresi haline getirdi.

Her yıl onlarca Türk öğrenci, Arapça öğrenmek için Sudan'ı tercih ediyor. Arapça eğitiminin yanı sıra diğer bölümlerde okumak isteyenlerin de durağı haline gelen Sudan'da yaklaşık 150 Türk öğrenci yüksek öğrenim görüyor.

Psikoloji, mühendislik, tıp, hukuk ve ilahiyat gibi birçok farklı bölümde okuyan öğrencilerin bu ülkeyi seçmesindeki en büyük etken denklik probleminin yaşanmaması.


"HARİKA BİR ARAPÇA EĞİTİMİ VAR"

İlahiyat Fakültesi hazırlık bölümü öğrencisi Muhammed İkbal Işık, yaptığı açıklamada, uzun süren araştırmaların ardından Sudan'ı tercih ettiğini belirterek, "Gerçekten harika bir Arapça eğitimi var. Halkın, fasih olarak nitelendirilen Arapça'ya yakın konuşması öğrenme açısından hızlı oluyor. Özellikle İlahiyat Fakültesi okumak isteyenlerin Sudan'ı düşünmesi gerekiyor." dedi.

Tıp öğrencisi Furkan Ramazanoğlu ise "Sudan Üniversitelerinde tıp öğrencileri pratiğe yönlendiriliyor. Bu da şüphesiz mesleki gelişimi hızlandırıyor. Zaten Sudanlı doktorlar, dünyanın en iyileri arasında gösteriliyor. İnşallah okulumun bitmesiyle memleketime döneceğim ve kendi ülkem için çalışacağım." ifadelerini kullandı.

"BÖLÜMÜ BİTİREN İLK TÜRK OLACAĞIM"

Çağrı Turan da Uluslararası Afrika Üniversitesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fakültesi'nde okuyor.

Türklerin Sudan'da çok sevildiğini kaydeden Turan, Türklere karşı insanların farklı bir ilgisi olduğunu söyledi.

Turan, "Son sınıftayım. Okulumu hayırlısıyla bitirirsem bölümü bitiren ilk Türk olacağım. Bunu gerçekleştirmek için çok çalışıyorum." diye konuştu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN